Clafoutis cu cirese si ciocolata

Postat de mirela0911 in Prajituri
1 Iul 2016 | 4790 vizualizari
Clafoutis cu cirese si ciocolata

Aceasta prajitura, daca e servita de la rece, e perfecta pe caldura asta! 

Ingrediente

  • 500 g cirese
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 180 g faina
  • 250 ml lapte
  • 20 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • unt pt uns tava
  • 50 g ciocolata amaruie

Mod de preparare

Se spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa deoparte.

Intr-un bol se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga coaja de lamaie, uleiul si laptele, amestecand usor. La final se pune faina si se mixeaza la viteza mica pana se omogenizeaza.

Se ia o tava de tarta si se unge cu unt. Se aseaza uniform ciresele. Se toarna compozitia peste cirese iar deasupra se rade ciocolata. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 50 de minute. Se verifica cu scobitoarea daca este facuta.

Se lasa sa se raceasca bine dupa care se scoate din tava, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert prajitura cu nuca si gem (prajitura autoexil)

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu nuca si gem (prajitura autoexil)

Blat cu albus si nuca : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma. Cernem faina, cacaua si adaugam si nuca, apoi cu miscari...

Citeste continuarea

Desert pasca cu branza si ciocolata

Postat de oanapl

Desert pasca cu branza si ciocolata

Blatul:  Mixezi bine oul cu zahărul măcinat și un praf de sare. Când și-a dublat volumul, adaugi untul la temperatura camerei, omogenizezi, apoi torni laptele. Separat, amesteci...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2016, 07:33
Delicios!
la 01.07.2016, 07:47
Tare buna!
la 01.07.2016, 08:08
Buna buna
la 01.07.2016, 09:12
Imi placeeeee. O bunatate
la 01.07.2016, 09:47
Delicios!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking