Clatite dantelate, pufoase si crocante
Postat de susu in Dulciuri 2 Oct 2010 | 6509 vizualizari
Cantitatile sunt cu aproximatie. Facutul clatitelor este o arta. Aluatul trebuie sa fie pufos si sa aibe consistenta cremoasa, clatitele nici prea groase nici prea subtiri dar sa iasa putin crocante iar umplutura de ciocolata sau gem sa fie intinsa pe toata suprafata pana la margini. Daca le vom umple cu multa compozitie vor devein prea dulci si gretoase.Este bine sa folositi atat lapte pentru gust cat si apa minerala care face clatitele mai pufoase. Din aceasta compositie mi-au iesit aproximativ 15 clatite. Pentru mai multe dublati cantitatile.
Inapoi la reteta
|
Comentarii (13)
la 02.10.2010, 11:08
ARATA DELICIOS ! FELICITARI! ADOR CLATITELE CU FINETI ! /.....SI DANTELA . O INVENTIE SUPER!
la 02.10.2010, 11:35
Minunate!
la 02.10.2010, 12:04
Multumesc Cristina dar nu este inventia mea, este o idee preluata. Am vazut-o si eu la alte gospodine iscusite si am incercat si eu cateva. Sunt de efect si bune de pus pe masa la invitati.
la 02.10.2010, 13:54
foarte bune!
la 02.10.2010, 17:43
frumoase foc
la 02.10.2010, 18:08
frumoaseeeeee,,,,si bune...
la 02.10.2010, 18:40
interesante cele dantelate
la 02.10.2010, 23:29
Ce decoruri faci tu
la 03.10.2010, 00:01
Foarte frumoase.
la 03.10.2010, 00:06
super am vazut si eu retata pe net e super mistofelicitari 5 f
la 03.10.2010, 22:57
trebuie sa incerc si eu cu mai multe oua....eu pun 1 ou la 1 cana de faina,lapte,apa min si un praf de sare....bune clatitele...deosebite cele dantelete...dar cum le umpli...nu curge dulceata?
COMENTEAZA