Ingrediente
- 500 ml lapte
- 4 oua
- 2 linguri cu zahar tos
- 400 gr faina alba tip '00'
- 250 ml apa minerala
- 3 linguri cu ulei masline
- sare
Mod de preparare
Punem intr-un bol ouale si le mixam bine impreuna cu un varf de sare si zaharul tos.
Adaugam jumatate din cantitatea de faina alba si jumatate din cantittea de lapte si amestecam bine .
Adaugam restul de faina si restul de lapte si amestecam in continuare.
Punem apa minerala ,uleiul de masline si amestecam bine toate ingredientele .
Lasam compozitia sa se odihneasca 30 minute .
Pune mo tigaie antiaderenta pe foc si cand aceasta s-a incins bine o ungem cu putin ulei.
Punem cu ajutorul unui polonic din compozitie si lasam pana devine usor aurie.
Apoi intoarcem clatita pe cealalta parte .
Procedam astfel cu tot restul compozitiei.
Le scoatem pe o farfurie si le servim cu umplutura dupa plac.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite - reteta de baza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|