Desert cornuletele copilariei

Postat de mamaieelena in Prajituri
17 Oct 2013 | 103863 vizualizari
Desert cornuletele copilariei

Ei da, am avut si eu copilarie si nu oricum, ci cu rasfat, asa cum au fost multi copii pe care parintii lor si i-au dorit. Iar aceste cornulete sunt tocmai prajiturile cu care mama ne rasfata in dupa-amiezele de iarna si erau foarte gustoase. De altfel si ale mele au fost aproape la fel de bune.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g untura (osanza)
  • 150 g smantana
  • 100 ml vin alb
  • 3 oua
  • sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita cu bicarbonat
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • 200 g nuca macinata
  • 350 g gem de prune
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluat: Toate ingredientele pentru aluat se amesteca bine, apoi se adauga faina si se framanta o coca nu prea tare. Se lasa 15 minute sa creasca. Aluatul se face sul si se portioneaza egal, de dimensiunea unei mingi de tenis. Fiecare biluta se intinde cu sucitorul in forma rotunda si apoi se taie din centru catre exterior raze, iar la baza se pune umplutura. Se ruleaza apoi de la baza catre varful aluatului, formandu-se un cornulet. Se pun in tava si se baga apoi in cuptorul incins, la 180 de grade, pana se rumenesc usor.

Umplutura: intr-un castron se pune gemul si peste el toata nuca si se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza bine.

Cornuletele se tin in cuptor pana se rumenesc, apoi se rastoarna imediat peste zaharul pudra, se pudreaza si se aseaza pe o tava.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuletele copilariei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Mini amandine

Postat de Constelatialeu

Mini amandine

Blat: Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare.Adaugam apa si continuam sa mixam.Separat galbenusurile impreuna...

Citeste continuarea

PRĂJITURA BUDAPESTA

Postat de panacris

PRĂJITURA BUDAPESTA

Pentru foile de cacao: Se amestecă făina cu untura moale, ca să se înglobeze, obținându-se un un aluat gen crumble. Se adaugă restul ingredientelor, și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2013, 00:30
la 17.10.2013, 02:14
Cum sa nu doresti asa ceva ?
la 17.10.2013, 05:38
ce bune sunt
la 17.10.2013, 07:16
la 17.10.2013, 08:09

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking