Cornuri sarate cu branza - Reteta de aperitiv gustos

Postat de gabrielacuisine in Aperitive / Garnituri
28 Mai 2013 | 40266 vizualizari
Cornuri sarate cu branza - Reteta de aperitiv gustos

Cornurile astea sunt un deliciu! nu va mint! de aceea reteta este dintr-un kg de faina, pentru ca veti manca pe nerasuflate unul dupa altul :-). sunt super fragede, calde sunt o nebunie, iar reci se pot papa pe post de paine. Prima data le-am servit in casa unei sarboaice si numai wow era la gura mea :-)), trebuie sa le incercati, reteta este super usoara, iar daca nu vreti cu branza, se pot face si fara sau chiar cu crenwursti, asa ca un aperitiv! Pentru Cornuri sarate cu branza - Reteta de aperitiv gustos ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, lapte, drojdie, oua, branza telemea.

Ingrediente

  • Ingrediente Cornuri sarate cu branza - Reteta de aperitiv gustos
  • 1 kg de faina de buna calitate (tip 000)
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 1.5 lingurita sare
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 300 ml ulei (sau unt)
  • 2 galbenusuri (pentru aluat)
  • 2 albusuri pentru uns cornurile
  • 250 branza dulce sau telemea (optional)
  • susan sau mac pentru deasupra

Mod de preparare

Cum se prepara Cornuri sarate cu branza - Reteta de aperitiv gustos

Se face in primul rand maiaua, dintr-un pumn de faina si putin lapte caldut.

Intai dizolvam drojdia cu laptele caldut apoi adaugam faina si mestecam bine. Maiaua trebuie sa fie cleioasa si se lasa la crescut intr-un loc ferit de curent!

Intre timp pregatim aluatul. Acest aluat nu necesita prea mare atentie deoarece se amesteca toate ingredientele odata fara sa framantam prea mult, ca la cozonac.

Intr-un lighenas, se cerne faina, se adauga sarea, cele 2 galbenusuri, laptele caldut (cam 37 grade sa aiba) si zaharul, se amesteca totul cu mana pana cand s-a incorporat tot apoi adaugam maiaua care trebuie sa-si fi dublat volumul. Puteti astepta intai sa creasca maiaua si sa o adaugati in lighenas inainte de a mesteca.

Aluatul va fi unul gras, dar nu va speriati, asa trebuie sa fie pentru a putea rula cornurile.

Se formeaza o bila mare de aluat care se lasa la dospit cca 1 ora, pana cand se dubleaza in volum.

Cand a luatul a crecut,  formam un cilindru pe care il taiem in 6 sau 7 bucati din care vom face bile de coca.

Se ia cate o bila si se intinde cu facaletul in forma rotunda pe planseta. Fiecare rotund se taie in raze (8 sau 10) care se vor rula de la baza mare spre varf, tragand de fiecare data cand rulam inspre noi pentru a forma cat mai multe straturi. Aluatul ne permite, fiind foarte elastic.

Pe fiecare raza se va presara putina branza, daca vreti, sau chiar bucatele de crenwursti sau ciuperci. Eu de obicei le fac cu branza sarata si le consum in loc de paine.

Dupa ce rulam cornurile, le asezam intr-o tava unsa cu ulei sau tapetata cu foaie de copt, si le mai lasam cca 20 de minute sa creasca. Eu in timp ce rulez restul de cornuri, primele cresc si le bag in cuptor imediat ce am terminat toate cornurile de rulat, in ordinea rularii. Tin sa precizez ca vor iesi cam 40 – 50 de cornuri, deci veti avea nevoie de 2 – 3 tavi, asta daca faceti dintr-un kg de faina, dar puteti injumatati cantitatea. Eu fac dintr-un kg si bag jumatate din cornuri deja coapte la congelator pentru a le consuma proaspete in alta zi.

Dupa ce le asezati in tava, se ung fiecare cu albus de ou si se presara susan sau mac pe deasupra.

Se coc in cuptorul preincalzit la 200 de grade C pentru cca 25 de minute, sau pana cand devin aurii.

Incearca si varianta de Cornuri cu branza sarata in aluat, super gustoase sau Reteta de placinte foioase cu telemea la cuptor, o bunatate de placinte.

Iti recomandam si reteta de Pateuri cu branza, spornice si bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri sarate cu branza - Reteta de aperitiv gustos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv drob de pui

Postat de Oana

Aperitiv drob de pui

Curata organele si carnea de pui si spala-le cu apa rece. Pune ficatul de pui la fiert intr-o oala, iar pipotele, inimile si carnea de pui in alta oala. Aduna spuma care se formeaza la...

Citeste continuarea

Aperitiv pogacele cu jumari

Postat de RODIMUR

Aperitiv pogacele cu jumari

Se pune făina, amestecată cu sarea, în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2013, 15:54
bune tare..
la 28.05.2013, 15:57
la 28.05.2013, 15:59
bune
la 28.05.2013, 16:36
foarte bune!!!imi plac!!!!
la 28.05.2013, 16:53
asa da,faci tu si pentru mine

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking