Cremsnit croat/sloven - Kremšnita

Postat de ctlina in Dulciuri
25 Iun 2016 | 4857 vizualizari

 Astazi 25 iunie Croatia si Slovenia sarbatoresc independenţa faţă de Iugoslavia. Va propun cu acesta ocazie o prajitura foarte poulara in ambele tari -Kremšnita. Este specialitatea orasului Bled din Slovenia si a oraselor Somobor si Zagreb din Croatia.  Se spune ca Kremšnita a fost inventat la Samobor, langa Zagreb. "Dacă aveți o problemă sau un dezacord, oferă o kremšnita și apoi totul este iertat!", spun oamenii din Samobor. Istoria ei a început în anul 1923, când inventatorul său, Duro LUKAČIČ a sosit de la Budapesta, să se stabilească la Samobor si sa lucreze in cofetaria fratelui lui. Duro LUKAČIČ a combinat mai multe retete originare din Zagreb timp de cativa ani , pentru a crea în cele din urmă, în 1950, Kremšnita Samoborska (The Millefeuille Samobor). În Slovenia, Kremšnita este specialitatea orașului Bled. A fost introdusa de un bucătar local, Istvân Lukacevic în 1953 în restaurantul Park. În fiecare an, 500.000 de aceste prăjituri sunt produse în Bled. Povestea locală spune ca daca mananci o  Kremšnita trebuie apoi sa faci un tur al lacului Bled - cam 6 km.   http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/06/cremsnit-croatsloven-kremsnita.html  

Inapoi la reteta

Comentarii (10)

la 25.06.2016, 14:23
delicios
la 25.06.2016, 14:25
Cat imi place
la 25.06.2016, 14:45
la 26.06.2016, 00:03
Ce pofta imi e
la 26.06.2016, 13:05
Mmm, ce bunatate!
la 26.06.2016, 20:03
Iau si eu o bucatica de cremsnit!
la 27.06.2016, 09:18
la 27.06.2016, 09:25
bun cremsnitul!
la 28.06.2016, 20:49
la 30.06.2016, 11:27

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking