Ingrediente
- 2 banane mari coapte bine (cam 300 g)
- 250 g faina alba
- 10 g praf de copt
- 100 g unt la temperatura camerei
- 100 g ciocolata neagra
- 100 g nuci
- 2 oua
- 1 lingurita scortisoara
- esenta de vanilie
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Pune nucile intr-o tigaie sa se coaca putin - gustul nucii coapte e usor mai intens. Cand s-au racit toaca-le cu cutitul.
Piseaza bananele, adauga untul topit, apoi ouale pe rand si esenta de vanilie. Amesteca pana se omogenizeaza.
Dupa cum am precizat si in introducere, nu am adaugat deloc zahar si va sfatuiesc sa uitati si voi de el, caci bananele si ciocolata sunt suficient de dulci.
Adauga ingredientele uscate: faina, praful de copt, praful de sare, scortisoara, mixeaza, apoi adauga nuca tocata si fulgii de ciocolata. Amesteca bine de sus in jos.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata, decoreaza cu jumatati de nuci si fulgi de ciocolata si da la cuptor la 160 grade pentru 50 minute.
Ce sa va mai spun? I'm in love with banana bread!
Am mancat si mi-am dat ochii peste cap de placere :))
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Banana Bread" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|