Desert chec cu banane si unt de arahide de post

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
25 Noi 2021 | 4113 vizualizari
Desert chec cu banane si unt de arahide de post

Orice preparat nou, de post, ne este de mare folos. Dar cel mai mult parca simtim nevoia de ceva dulce, nu? Sau poate doar mie mi se intampla asa! 😀 Cum statea de ceva mult timp un borcan de unt de arahide la rece si nu prea ii gaseam intrebuintarea, aceasta reteta de chec mi-a aparut la marele fix! A iesit o minunatie, in plus, eu l-am pregatit cu indulcitor cocos! Fain de tot, aromat si in curand il voi pregati iarasi, ca mai am unt de arahide! Restul ingredientelor sunt la indeamana oricui! Daca va face cu ochiul, neaparat sa il pregatiti si voi!

Ingrediente

  • 2 banane bine coapte
  • 180 gr unt de arahide (eu am avut crunchy si fara zahar)
  • 100 ml ulei
  • 400 ml lapte de soia (de migdale, cocos, etc sau chiar apa minerala)
  • 150 gr indulcitor cocos (sau 250 gr zahar cocos sau brut)
  • 4 linguri otet
  • 80 gr cacao
  • 450 gr faina
  • 16 gr praf de copt
  • 10 gr bicarbonat
  • esenta de rom
  • esenta de portocale
  • un praf de sare
  • 50 gr merisoare
  • 50 gr stafide

Mod de preparare

Bananele descojite le puneti inr-un bol si le sfaramati cu o furculita. Adaugati untul de arahide, uleiul, laptele de soia, amestecati usor cu un tel. Puneti indulcitorul, amestecati pana se topeste. Adaugati otetul, apoi esenta de rom si portocale. Separat, in alt bol, cerneti faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Le amestecati, apoi turnati ingredientele uscate peste compozitia lichida. Le mixati usor, pana sunt incorporate bine. Le final puneti merisoarele si stafidele, amestecati usor cu o paleta. Tapetati cu hartie de copt doua tavi de chec. Impartiti compozitia in mod egal in cele doua tavi. Incingeti cuptorul la 180 de grade, introduceti checurile si dati temperatura la 170 de grade. Le lasati 40 de minute la copt (faceti testul cu scobitoarea preventiv), apoi le scoateti din cuptor. Le lasati 10 minute la odihnit, apoi le scoateti din tava pentru a se raci. Le pastrati invelite in folie alimentara.  Sunt o mare, mare bunatate! Sursa de inspiratie 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu banane si unt de arahide de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă È™i brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta cu branza si visine

Postat de rocsi_1612

Placinta cu branza si visine

Aluatul: Topin untul, iar laptele il incalzim, cat sa fie putin caldut. Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul cu pastai de vanilie si 2 linguri de zahar. Frecam drojdia cu 1 lingura de...

Citeste continuarea

Desert budinca de cozonac

Postat de Bucataras

Desert budinca de cozonac

Taie cozonacul in cuburi.  Topeste 50 g unt, unge vasul in care faci budinca, pune si bucatile de cozonac in vas si toarna restul de unt peste cozonac.  Adauga bucati de rahat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2021, 19:42
Arata minunat
la 25.11.2021, 19:50
la 25.11.2021, 20:06
la 25.11.2021, 20:34
la 25.11.2021, 21:49
arata tare bine!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking