Desert chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padure

Postat de panacris in Dulciuri
22 Noi 2017 | 4028 vizualizari
Desert chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padure

Un desert rapid, simplu și delicios! ;) P.S.Dacă puneți ajutoarele la treabă, un mixer planetar sau cu bol rotativ, chiar și copiii îl pot prepara, sau în cazul meu, convalescenții :D :))) efortul fizic e minim, garantat 100% ;) Spor și poftă bună! 

Ingrediente

  • Albuș de ou 6 bucăți
  • Zahăr tos 6 linguri
  • Făină albă de grâu 6 linguri
  • Praf de copt cu șofran ½ plic
  • Oțet de mere cu miere1 lingură
  • Sare iodată 2 g
  • Pudră de roșcove 3 linguri
  • Fructe de pădure congelate cca. 150 g

Mod de preparare

Albușurile, atenție!!!, să fie la temperatura camerei, se bat energic cu un praf de sare și o lingură de oțet aromatizat. După ce s-au albit și umflat, se adaugă zahărul și se amestecă rapid până se obține o spumă lucioasă.

Se adaugă făina, pudra de roșcove și praful de copt cernut, apoi se amestecă ușor până ce se înglobează în amestecul de albuș.

Într-o tavă tapetată se toarnă compoziția din albușuri, apoi se presară deasupra fructele de pădure congelate.

Checul se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute, la 200 grade C. După ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor, se lasă la răcit, după care se pudrează cu zahăr.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Chec cu mure

Postat de vio_dreams

Chec cu mure

Batem ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul  si romul apoi incorporam faina si praful de copt. Adaugam murele curatate si spalate. Turnam compozitia in tava de...

Citeste continuarea

Spätzle cu mac si sos cald de cirese

Postat de Corina33

Spätzle cu mac si sos cald de cirese

Se scurge siropul de pe cirese intr-o craticioara si se pune pe aragaz la incalzit. Amidonul sau faina se amesteca intr-o farfurie cu 4 linguri sirop, zaharul si zeama de la lamaie. Se toarna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2017, 19:55
bun bun
la 22.11.2017, 20:10
Ce pufos si delicios e checul!
la 22.11.2017, 20:19
O minunăție de chec! Dar nu știu cum e pudra de roșcove și sunt în căutarea ei, pentru o rețetă...
la 22.11.2017, 20:20
O pufosenie de chec este si tare as servi si eu din el!
la 22.11.2017, 20:30
Ce combinație faină!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking