Desert flan/budinca cu prune uscate - Far Breton

Postat de ctlina in Dulciuri
17 Dec 2017 | 5728 vizualizari

Flan cu prune uscate sau Far Breton este un desert frantuzesc tipic al regiunii Bretagna.  Seamana  cu prajitura clafoutis, de aceea se poate face cu visine, cirese, caise sau cu prune proaspete. Cea mai cunoscuta este varianta cu prune uscate dar trebuie amintit ca la origine reteta era simpla fara fructe. Continea numai: oua, zahar, faina si lapte. Era deci un desert ieftin in care s-a adaugat apoi fructe uscate ( prune sau stafide ) si rom. Va propun o varianta de lux, inspirata de la reteta celebrului patisier francez Christophe Michalak. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/11/flan-cu-prune-uscate-sau-far-breton.html

Inapoi la reteta

Comentarii (18)

la 20.12.2017, 21:44
la 22.12.2017, 19:09
la 05.01.2018, 23:06

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking