Ingrediente
- 10-12 felii de paine toast
- 3 linguri unt
- 3 linguri zahar tos
- 2 linguri zahar brun
- 2 linguri scortisoara
- 2 oua
- 4-5 linguri lapte
- 2 linguri unt sau ulei pentru prajit
- 2 linguri zahar
- 2 lingurite scortisoara
Mod de preparare
Se topesc cele 3 linguri cu unt la microunde sau pe aragaz, se adauga cele 3 linguri de zahar tos, zaharul brun si 2 linguri scortisoara si se amesteca bine.
Ouale si laptele se amesteca bine intr-o farfurie adanca.
Se taie marginile de la paine si cu ajutorul unui sucitor aplatizam fiecare felie, apoi o ungem cu o lingurita din compozitia de mai sus si o rulam stransa bine de tot.
Dupa ce am rulat toate feliile, punem uleiul sau untul la incins intr-o tigaie. Trecem fiecare rulou prin amestecul de ou cu lapte si il punem la prajit. Daca aveti o tigaie mai mare, puneti putin mai mult ulei sau unt. Dupa ce s-au rumenit frumos pe o parte, le intoarceti si le mai lasati putin sa se prajeasca, apoi se scot pe o farfurie.
Se amesteca cele 2 linguri de zahar cu 2 lingurite scortisoara si se tavalesc rulourile prin acest amestec, apoi se servesc.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert friganele rulate si aromate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (43)
|