Desert gofre (Vafe) reteta la aparatul de facut vafe

Postat de deyutzky in Dulciuri
4 Apr 2017 | 35228 vizualizari
Desert gofre (Vafe) reteta la aparatul de facut vafe

Desert gofre (Vafe) reteta la aparatul de facut vafe De putin timp, mi-am luat aparat de facut gofre, pe care mi-l doream de mult timp si evident ca trebuia sa-l testez, nu? :)) Daca si voi sunteti innebuniti dupa gofre (cum sunt eu :))), chiar va recomand sa va luati un astfel de aparat. Pentru reteta m-am inspirat de la Laura Adamache. 

Ingrediente

  • Ingrediente Desert gofre (Vafe) reteta la aparatul de facut vafe
  • Pentru 9 bucati:
  • 100 g unt topit
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 325 ml lapte
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • putin ulei pentru uns placile

Mod de preparare

Cum se prepara Desert gofre (Vafe) reteta la aparatul de facut vafe

Intr-un bol, punem ouale cu zaharul si le amestecam cu ajutorul unui tel. Adaugam laptele si amestecam.

Amestecam faina cu praful de copt si cu sarea, apoi le adaugam treptat, putin cate putin, in compozitia de oua. Amestecam bine pana la omogenizare. La final adaugam untul topit si racit. Adaugam acum si esenta de vanilie. Aluatul va fi ca o smantana mai groasa. 

Deschidem aparatul de gofre si il lasam sa se incinga, apoi ungem placile cu putin ulei. 

In centrul placii, punem un polonic de aluat (fara sa-l intindem), apoi inchidem capacul si asteptam 1-2 minute maxim. Sunt gata cand se rumenesc. Cel mai bine este sa verificati dupa 1 minut, iar, daca mai este nevoie, mai lasati, pana cand e gata.

Se servesc simple alaturi de o cana cu lapte cald (cum imi plac mie:X) sau cu Nutella, gem, miere si orice va mai place. De asemenea, puteti servi alaturi de un ice frappe sau ice tea. Recomandam si faguri

Va doresc pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gofre (Vafe) reteta la aparatul de facut vafe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura Tigru

Postat de ctlina

Prajitura Tigru

Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti si presarati cu faina tava. Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul  pana devin spumoase. Se adauga alternand laptele si vanilia amestecand in...

Citeste continuarea

Chec de cacao cu nuca

Postat de Dya

Chec de cacao cu nuca

Zaharul se bate spuma cu albusurile. Se adauga semintele de vanilie si coaja de portocala, iar apoi, rand pe rand galbenusurile, uleiul si laptele, faina cernuta impreuna cu praful de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2017, 20:55
Prezent! Vreo 3 bucati vreau!
la 04.04.2017, 20:59
Mmm, sunt bune rau! Eu servesc cateva bucati. Le pastrez pentru dimineata.
la 04.04.2017, 21:02
vreau si eu sa gust, sa aduci la picnic....
la 04.04.2017, 21:09
Cu mare drag!
la 04.04.2017, 21:10
Cleme, ce picnic? Cand? Unde? Eu-s cam in urma cu ce se mai intampla pe aici, nu mai am timp de nimic.

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking