Desert mucenici muntenesti
Postat de Oana in Dulciuri 7 Mar 2016 | 7974 vizualizari
Mucenicii muntenesti sunt mici si uscati in cuptor, apoi fierti in apa cu zahar, presarati cu nuca si scortisoara, simbolizand lacul in care au fost aruncati Sfintii Mucenici
Inapoi la reteta
|
Comentarii (13)
la 07.03.2016, 13:09
..vin la tine sa mananc, ce sa ma mai ostenesc eu sa fac...
la 07.03.2016, 13:20
deliciosi
la 07.03.2016, 14:00
la 07.03.2016, 18:18
un deliciu
la 07.03.2016, 23:02
Deliciosi!
la 09.03.2016, 08:22
cei mai buni
la 09.03.2016, 08:42
Sfaturi de la una mai batrana si cu mai multa experienta:
- nu puneti zaharul de la inceput pentru ca vor fierbe mai greu
-se pune in apa, la inceput, o jumatate lingurita de sare
- lamaia se curata ca un mar iar coaja intreaga se pune in oala la fiert impreuna cu mucenicii si 3-4 pliculete de zahar vanilat
- zaharul se pune cand sunt aproape fierti
- esenta de rom, nuca si scortisoara se adauga in momentul servirii pentru ca esenta de rom acreste mucenicii iar nuca si scortisoara inegresc si amarasc daca stau mai mult impreuna.
la 07.03.2018, 09:05
Buni!
la 07.03.2018, 22:32
COMENTEAZA