Desert pachetele cu mere, scortisoara si fructe confiate

Postat de mihaelar63 in Dulciuri
13 Ian 2019 | 3820 vizualizari
Desert pachetele cu mere, scortisoara si fructe confiate

 Totul a inceput de la niste minunate fructe confiate si scortisoara ce le-am adus din calatoria facuta in Israel .Fructele le-am pus la hidratat impreuna cu conaiac in ideea de a prepara ceva dulce .  Cum am mancat jumatate din fructele hidratate ,am completat cu merisoare si stafide. Aveam ceva mere din productia proprie ce dadeau semne de oboseala . Asa ca m-am reorientat la pachetele cu mere . M-am inspirat de aici  https://www.youtube.com/watch?v=qlEVzjJZhwI.

Ingrediente

  • 800 gr aluat foitaj
  • 600 gr mere
  • 200 gr mix fructe confiate + stafide si merisoare deshidratate
  • 100 ml coniac
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita rasa ghimbir
  • 1 ou

Mod de preparare

  1. Fructele confiate si cele deshidratate se pun la hidratat in coniac cateva ore .
  2. Merele se curata si se taie cu tot cu coaja in cubulete mici .
  3. Se pastreaza coaja de la mere pentru ca contine multe vitamine si pectina .
  4. Amestecati cubuletele de mere cu fructele confiate , scortisoara , ghimbir si o lingura de zahar .
  5. Nu am folosit mai mult zahar fructele confiate continand suficienta cantitate .
  6. Aluatul de foitaj se pune la dezghetat in frigider .
  7. Aluatul de foitaj se tine la rece si se scoate din frigider  doar cand incepeti sa lucrati cu el .
  8. Daca este tinut la temperatura camerei , se va inmuia prea tare , nu se va putea lucra cu el si pachetelele vor iesi deformate .
  9. Eu am avut doua foi de foitaj .
  10. Intr-un bol mic , bateti oul spuma .
  11. Fiecare foaie am impartit-o in 16 patrate [aproximativ egale ].
  12. Cu ajutorul unei pensule de silicon se ung jumatate din patrate pe margini cu ou batut .
  13. In mijlocul fiecarui patrat se pune cate o lingura din amestecul cu mere ,scortisoara si fructe .
  14. Se acopera cu un alt patrat de aluat si se preseaza marginile usor cu degetele . Se apasa apoi si cu o furculita marginile .
  15. Pachetelele se increasteaza cu cutitul in 3-4 taieturi egale si se ung cu ou batut pe deasupra .
  16. Sincer , aratau atat de urate marginile in aceasta faza incat m-am gandit ca gata coapte vor fi groaznice . Surpriza , am obtinut cele mai frumoase foietaje ce le-am facut vreodata .
  17.  Am dat tavile la cuptorul electric [Grunding] pe programul special de foietaj cu mere [38 minute la 180 grade ].
  18.  Lasati pachetelel cu mere sa se tempereze si serviti .

                                            Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pachetele cu mere, scortisoara si fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București

Retete similare

Pandispan cu pere, budinca de vanilie si frisca

Postat de Pungasa_Rogue

Pandispan cu pere, budinca de vanilie si frisca

Perele curatate de coaja si seminte se spala si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. Se da drumul la cuptor pentru a se...

Citeste continuarea

Biscuiti cu nutella

Postat de CameliaComan

Biscuiti cu nutella

Prima data trebuie sa formam bilute din nutella. Formam cu ajutorul unei lingurite, gramajoare din nutella si le punem pe hartie de copt. Le punem la congelator pentru 15 minute. Le scoatem si cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2019, 23:50
bune bune
la 14.01.2019, 06:02
Oooooo, ce bune sunt!
la 14.01.2019, 06:36
vreau si eu unul, te rog!
la 14.01.2019, 07:25
Ce pachețele aromate și bune...!
la 14.01.2019, 09:02
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking