Desert prajitura Carpati
Postat de Criss in Prajituri 16 Dec 2018 | 4189 vizualizari
Prajitura Carpati e una din prajiturile care se gaseau in cofetarii chiar si pe vremea copilariei mele. Si era una din prajiturile mele preferate. Si am reusit sa fac si eu aceasta prajitura si sa-mi iasa exact gustul pe care il stiam. Ai mei au spus ca e perfecta. (Nu si aspectul, dar gustul cu siguranta e ceea ce trebuie sa fie.) Pe internet exista o serie de variante ale acestei prajituri, insa nici una nu mi-a placut in mod deosebit, de asta am si amanat atat de mult sa fac aceasta prajitura. Foile coapte pe dosul tavii, plus crema fiarta cu lapte, faina si zahar ars nu sunt tocmai pe gustul meu. Si nici nu-mi amintesc de prajitura Carpati altfel decat cu crema de ciocolata si aroma de rom.
De asta am preferat o varianta cu foi de pandispan si o crema de ciocolata asemanatoare celei de la tortul Dobos. Si fiind foi de pandispan, prajitura se face mult mai repede si nu e nevoie sa asteptam pana a doua zi, sa o savuram langa o cafea.
Inapoi la reteta
|