Ingrediente
- Aluat:
- 300 g faina (sau cat cuprinde)
- 1 plic praf de copt (10 g)
- 150 g zahar
- 250 g unt
- 1 galbenus
- 1 praf de sare
- 25 g cacao
- Umplutura:
- 750 g branza pufoasa cu smantana
- 200 g zahar
- 3 oua + 1 albus
- esenta de rom
- 100 g stafide
- Dimensiune tava: 21/31 cm
Mod de preparare
Faina cernuta, praful de copt, zaharul, untul taiat bucatele, galbenusul, sarea, si cacaua se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios.
*Pentru inceput se pune mai putina faina (200 g, de exemplu) si se mai adauga daca este necesar.
Se imparte aluatul in doua parti egale, se pune in cate o folie si se da la rece pentru jumatate de ora.
Se pregateste umplutura: branza, zaharul, ouale, albusul ramas de la aluat, esenta de rom si stafidele (spalate) se pun intr-un vas si se amesteca.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se da pe razatoarea cea mare o parte din aluat. Se toarna umplutura. Se rade cealalta parte de aluat.
Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|