Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent

Postat de mimmi in Prajituri
20 Apr 2012 | 49228 vizualizari
Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent

 Prajitura Rumba cu foi de napolitana este un desert foarte gustos cu o combinatie grozava de texturi si de gusturi. Foi crocante de napolitana, crema fina si blatul pufos o transforma intr-un deliciu. Pentru Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, nuca, rahat, unt, ciocolata.

Ingrediente

  • Ingrediente Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent
  • Blat:
  • 8 albusuri de ou
  • 6 linguri faina
  • 200 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g rahat
  • 100 g nuca 
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 8 galbenusuri de ou
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • esenta de vanilie
  • 2 foi napolitana
  • 100 g ciocolata
  • 1 lingurita apa
  • 1 cub unt

Mod de preparare

Cum se prepara Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent

Se prajeste putin nuca intr-o tigaie fara ulei (doar un pic, nu trebuie lasata sa se arda), apoi se taie bucatele. Se taie rahatul cubulete, iar ca sa va fie mai usor la operatia asta, folositi zahar praf ca sa-l pudrati, pentru a nu se lipi de cutit.

Se bat albusurile cu un praf de sare spuma tare, se adauga zaharul in ploaie, mixand incontinuu, pana se termina zaharul. Acum se adauga faina amestecata cu praful de copt, nuca, rahatul si se amesteca cu dosul unei linguri, de jos in sus, pentru a nu se lasa. Se toarna compozitia intr-o tava pe hartie de copt si se da la cuptor, pana se rumeneste deasupra si se dezlipeste de pe margini. Se lasa la racit in tava.  

Intre timp pregatim crema. Galbenusurile si zaharul se bat la bain-marie pana cand compozitia devine deschisa la culoare si isi dubleaza volumul. Aveti grija ca fundul vasului in care este crema sa nu atinga apa care fierbe dedesubt. Se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit. Untul se spumeaza. Cand crema de galbenusuri este rece, se introduce treptat in unt si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa la racit.  

Jumatate din crema se intinde pe prima foaie de napolitana, se asaza blatul,se intinde restul de crema si deasupra cealalta foaia de napolitana. Se tine la rece peste noapte, cu ceva greu peste ea. Iar a doua zi se orneaza cu glazura.

Incearca si reteta de Napolitana cu crema de ciocolata si cafea, o prajitura foarte gustoasa sau Prajitura cu foi de napolitana si nuci.

Iti recomandam si reteta de Napolitane cu rahat si crema de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rumba cu foi de napolitana - Reteta unui desert excelent" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Postat de rocsi_1612

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Mixam untura cu zaharul, apoi adaugam smantana. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi praful de copt si coaja rasa de lamaie. Cernem faina, o punem treptat, pana obtinem un aluat omogen si foarte...

Citeste continuarea

Delicioasa prajitura Tosca, cu blat cu mac si crema de vanilie

Postat de vio_dreams

Delicioasa prajitura Tosca, cu blat cu mac si crema de vanilie

Preparare Delicioasa prajitura Tosca, cu blat cu mac si crema de vanilie Batem albusurile cu un praf de sare pana devin ferme. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2012, 12:59
tare buna prajitura asta, am tot zis sa o fac si eu, dar nu mai ajung
la 20.04.2012, 13:08
buna tare rumba
la 20.04.2012, 13:09
Tare buna . De multa vreme nu am mai facut-o.
la 20.04.2012, 13:09
arata senzational de bine
la 20.04.2012, 13:11
Mmmmmmm ce frumoasa e!!!!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking