Desert prajitura Trio cu zmeura

Postat de ancutsa in Prajituri
5 Aug 2019 | 1966 vizualizari
Desert prajitura Trio cu zmeura

Dacă vrei un desert elegant, poți opta pentru o prăjitură cu două foi de pandișpan și trei straturi în degradé: sos de zmeură, cremă de zmeură, cremă albă. Pentru o notă finală, am adăugat și alune de pădure și fistic mărunțite împreună, la râșniță și presărate între straturile de cremă. I-au dat un gust complex, bogat, foarte interesant.

Ingrediente

  • Sosul de zmeură:
  • 500 g zmeură,
  • 2 linguri îndulcitor pudră,
  • Foile:
  • 8 ouă S,
  • 115 g făină
  • 5 ml îndulcitor lichid,
  • 120 ml ulei,
  • O linguriță coajă de lămâie,
  • O lingură migdale măcinate,
  • Un plic praf de copt Dr. Oetker,
  • Cremele:
  • 200 g cremă mascarpone,
  • 250 ml frișcă lichidă,
  • în plus:
  • 10 g zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker,
  • 30 g alune de pădure,
  • 30 g fistic nesărat,
  • Glazura de ciocolată:
  • 50 g ciocolată neagră pentru cofetărie,
  • 50 g ciocolată cu lapte,
  • 3 linguri lapte,
  • 50 g unt,
  • Decor:
  • 50 ml frișcă lichidă

Mod de preparare

 

Sosul de zmeură: se fierb pe foc mic 500 g zmeură spălată delicat împreună cu 2 linguri îndulcitor pudră, până a scăzut un pic, apoi se pasează cu blenderul și se strecoară. Din sosul obținut, am folosit 170 ml pentru această prăjitură, iar restul la înghețata de zmeură.

 Foile: se bat albușurile spumă, cu mixerul, se adaugă îndulcitorul, apoi gălbenușurile și uleiul. Se adaugă și făina, coaja de lamaie, migdalele și praful de copt, amestecând acum cu o spatulă, cu mișcări delicate, pentru a nu desumfla compoziția. Se coc două foi într-o formă de copt 23x25 cm, pregătită cu foaie de copt.

 Cremele:

Se amestecă crema mascarpone cu mixerul, se adaugă frișca lichidă, se continuă amestecarea până devine cremoasă. Jumătate din această compoziție se amestecă împreună cu 50 ml sos de zmeură (sau după gust), pentru crema de zmeură, iar cealaltă jumătate se lasă albă, adăugând doar zahărul Bourbon și omogenizând.

 Montare:

Pe o tavă se așază prima foaie de pandișpan, apoi se întinde un strat subțire de sos de zmeură (120 ml). folosind un inel detașabil și spatule, se întinde și se nivelează frumos crema de zmeură, apoi se presară fisticul și alunele de pădure mărunțite împreună, la râșnița de cafea. Se întinde și crema albă. Se obțin degradéuri frumoase. Apoi se așază cu grijă a doua foaie de pandișpan. Se dă la frigider.

 Glazura de ciocolată:

Într-un vas aflat pe baie de aburi se pun: ciocolata neagră, ciocolata cu lapte, untul și laptele, amestecând când și când, până se topește și se omogenizează. Se lasă un pic la răcorit, apoi se scoate prăjitura și se toarnă glazura. Se dă înapoi la frigider, să se întărească un pic.

 Decor:

Se bate puțină frișcă lichidă (aprox 50 ml), se umple un pos și, folosind un dui foarte subțire, se scoate și se decorează prăjitura. Se dă la frigider din nou, până la servire.

 

Timp de pregătire: 1 h 30 min

Timp de gătire: 40 min

Porții: 12

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/prajitura-trio-cu-zmeura.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Trio cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Blondine cu zmeura si crema de ciocolata cu alune

Postat de simona72

Blondine cu zmeura si crema de ciocolata cu alune

Pentru inceput se pune zmeura la dezghetat intr-o strecuratoare. Pentru aluat: toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Untul se spumeaza cu dulcele natural. Se adauga...

Citeste continuarea

Tarta cu mere si branza

Postat de oanapl

Tarta cu mere si branza

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele și frămânți până obții o cocă potrivit de tare, pe care o lași la frigider 30 de minute. Brânza o amesteci cu ouăle și esența...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2019, 19:14
Prezent, e cu zmeura , vreau
la 05.08.2019, 19:17
Ce bunătate...!
la 05.08.2019, 19:33
Cleme, cu drag!
la 05.08.2019, 19:33
Rodica, multumesc mult!
la 05.08.2019, 19:47

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking