Desert Sernik - Pasca poloneza

Postat de ctlina in Dulciuri
1 Apr 2018 | 4353 vizualizari
Desert Sernik - Pasca poloneza

"Bunatati de Paste" Astazi crestinii catolici sarbatoresc Paștele Tot astazi evreii sarbatoresc Pastele evreiesc - Pessa'h . Sarbatoarea de Pessa'h a inceput ieri si dureaza pana pe 7 aprilie . Paște fericit tuturor! Cu aceasta ocazie va prezint o reteta poloneza cred universala le Sernik. Este o reteta foarte apropiata de paskha rusa, de pască romanească (reteta aici) sau de tarta cu branză frantuzeasca (reteta aici ), de  käsekuchen german si chiar de cheese cake -ul american (recette aici) si de ce nu de  prajitura fiadone din Corsica (reteta aici). Doar tipul de branză este diferit (twarog polonez, tvorog rus, branza de vaci romaneasca , cottage englez, philapdelphia amaricana sau la brousse corsicana) si uneori forma. Dar sa revenim la prajitura noastră poloneză sernik :) Exista in multe variante dar originea ei vine de la bucataria evreiasca așkenază . Evreii de rit așkenaz sunt o populație care provine din vestul și centrul Europei, mai ales în țările germanice, unde au ajuns după izgonirea din Iudeea de către trupele imperiului roman. In Polonia comunitatea lor era importanta si perfect aclimatizată în peisajul local, reciprocitatea fiind, de asemenea, adevărată. Multe feluri de mâncare din cultura Ashkenază s-au alăturat apoi canoanelor gastronomiei poloneze. Ele sunt, prin urmare, inseparabile de istoria și tradiția din aceasta tara. Acest desert este pregatit de obicei pentru sarbatoarea Paștelui dar nu  există petreceri sau reuniuni de familie fără aceasta delicioasa prăjitura. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/sernik-pasca-poloneza.html

Ingrediente

  • 500 gr de branza de vaca (bine scursa dar cremoasa)
  • 4 oua
  • 1 lingura de amidon de porumb Maïzena
  • 2 linguri smantana
  • 125 g de zahar
  • coaja si sucul de la o jumatate de lamaie
  • fructe confiate sau stafide

Mod de preparare

Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma.

Amestecati branza proaspata cu zaharul. Adaugati treptat galbenusurile, amidonul de porumb si smantana  Amestecati bine. Incorporati albusurile batute treptat.

Puneti lamaia, fructele confiate taiate marunt si stafidele.

Ungeti cu unt forma si puneti compozitia.

Puteti decora cu un galbenus de ou si cu fructe confiate.

Coaceti 50 minute in cuptorul incins la 180°C.

Cand incepe sa se rumeneasca, acoperiti-l cu o foaie de aluminium.

Lasati sa se raceasca complet inainte de a-l scoate din forma.

Bun Sernik!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Sernik - Pasca poloneza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fursecuri fragede cu untura

Postat de robert_badica

Fursecuri fragede cu untura

Mai intai se pregatesc toate ingredientele. Dupa care, intr-un bol punem ouale, untura si zaharul, amestecand bine. Adaugam amoniacul stins cu putin otet sau cu putina zeama de lamaie, coaja de...

Citeste continuarea

Desert reteta de preparare a papanasilor fierti

Postat de xana

Desert reteta de preparare a papanasilor fierti

reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca impreuna cu faina, grisul, oul, coaja de portocala si zaharul vanilat, apoi se lasa sa se odihneasca pentru 20 de minute. Intre timp...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 01.04.2018, 17:09
Ma bag si eu la o poloneza din asta sau la un polonez....
la 01.04.2018, 17:10
e buna rau pasca fara aluat, imi place tare!
la 01.04.2018, 17:11
Cleme la un polonez de Meda m-as baga si eu, ca la unul din Polonia n-am curaj
la 01.04.2018, 17:15
Ce bunatate!
la 01.04.2018, 17:27
Buna pasca ne-ai adus!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking