Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie

Postat de mirela0911 in Prajituri
26 Mai 2019 | 3563 vizualizari
Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie

Pentru ca a sosit sezonul capsunilor, am zis sa incerc o reteta de prajitura usoara, nu foarte dulce, numai buna de savurat in familie! "retete pentru mese in familie" 

Ingrediente

Pt. blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 8 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lg apa rece
  • 3 lg ulei
  • 16 lg faina alba
  • 1 lgt praf de copt
  • cateva capsuni

Pt. crema:

  • 2 oua
  • 50 g zahar pudra vanilat
  • 400 ml lapte dulce
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 250 g frisca batuta
  • capsuni pentru decor

Mod de preparare

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul vanilat si zaharul tos, mixand bine dupa fiecare pana se obtine o spuma tare, lucioasa. Se toarna apa rece si se mai mixeaza putin. Se da deoparte mixerul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste spuma. Se amesteca cu ajutorul unei spatule, prin miscari usoare. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in spuma in 2 reprize, amestecand de jos in sus pana la incoprorare.

Se pregateste o tava de tarta cu diametrul de 27 cm, cu inel detasabil. Se unge bine cu unt si se toarna compozitia in tava. Se niveleaza iar deasupra se asaza capsunile spalate, curatate si feliate. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Intre timp se prepara crema. Se pune laptele pe foc sa se incalzeasca. Intr-o cratita se pun cele 2 oua si zaharul pudra. Se amesteca bine apoi se toarna laptele fierbinte peste oua, amestecand continuu sa nu se branzeasca. Se transfera cratita pe foc si se lasa pana se ingroasa usor dar nu se lasa prea mult, altfel se va aduna, branzi. Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si se lasa putin sa se racoreasca. Se pune gelatina hidratata in 100 ml apa rece si se amesteca energic pana se dizolva granulele de gelatina. Se lasa apoi sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.

Ulterior, peste frisca batuta se adauga crema de vanilie in doua reprize, amestecand usor pana la omogenizare.

Pe un platou se asaza inelul detasabil al tavii in care s-a copt blatul. Se pune o folie alimentara apoi se asaza peste folie blatul. Se toarna crema si se niveleaza. Se da la rece pentru cateva ore, de obicei peste noapte.

A doua zi se scoate de la rece, se indeparteaza inelul apoi folia alimentara. Se orneaza cu capsuni dupa imaginatie. Eu as fi vrut sa fac deasupra un jeleu de capsuni, dar nu am mai avut cu ce! :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Guguluf cu mac si lamaie

Postat de Valclaudia

Guguluf cu mac si lamaie

Separam albusurile de galbenusuri. Impartim cantitatea de zahar tos, batem albusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar, praful de sare si obtinem o spuma ferma. Galbenusurile le mixam cu restul...

Citeste continuarea

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Postat de rocsi_1612

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Mixam untura cu zaharul, apoi adaugam smantana. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi praful de copt si coaja rasa de lamaie. Cernem faina, o punem treptat, pana obtinem un aluat omogen si foarte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2019, 18:50
buna buna
la 26.05.2019, 18:52
Buna!
la 26.05.2019, 19:11
Aromata si delicioasa!
la 26.05.2019, 19:13
Delicioasă!
la 26.05.2019, 19:40
Wow, cum arata

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking