Desert tarta cu mascarpone si pere in sos caramel

Postat de mirela0911 in Prajituri
22 Aug 2021 | 2971 vizualizari
Desert tarta cu mascarpone si pere in sos caramel

"Retete de suflet" Pentru ca au inceput sa se coaca perele si pentru ca am primit chiar multe, am zis sa nu se risipeasca si sa pregatesc ceva din ele. Asa am facut aceasta tarta aromata si delicioasa.

Ingrediente

Pt. aluatul de tarta:

  • 3 oua
  • 3 lg zahar
  • un praf de sare
  • 3 lg de ulei
  • 4 lg faina alba
  • 2 lg migdale macinate
  • 1 lgt praf de copt

Pt. umplutura:

  • 250 g mascarpone
  • 2 lg zahar pudra
  • 1 lgt esenta de migdale
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lg zahar pudra
  • 500 g pere
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 2 lg stafide aurii
  • 1 lgt scortisoara
  • 2 lg zeama de lamaie

Mod de preparare

Aluat: Se separa ouale. Se mixeaza albusurile cu praful de sare, se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna emulsia peste albusuri si se amesteca cu o spatula. Faina alba, migdalele macinate si praful de copt se amesteca impreuna. Se incorporeaza in spuma in 2 reprize, amestecand usor cu spatula prin rasturnare.

Se ia o tava de tarta cu diametrul de 26 cm si se unge bine cu unt. Se toarna compozita si se niveleaza. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 25-30 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit dupa care se rastoarna pe un platou.

Umplutura: Se mixeaza mascarpone cu zaharul pudra. Se adauga esenta de migdale si se mai mixeaza putin. Separat se bate smantana pentru frisca cu o lingura de zahar pudra. Se incorporeaza frisca in crema de mascarpone cu miscari usoare. Se toarna peste blat, se niveleaza si se da la rece.

Perele se spala si se curata de coaja si casuta lor. Se taie in cubulete mici. Se stropesc cu zeama de lamaie.

Intr-o craticioara se pune untul si zaharul la topit. Se adauga perele si se lasa sa fiarba cateva minute pana incep sa se inmoaie usor fructele. Se adauga stafidele si scortisoara. Se mai lasa sa dea impreuna 2-3 clocote dupa care se lasa la racit.

Se scoate tarta de la rece, se asaza perele deasupra peste crema, apoi se toarna sosul pe toata suprafata. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mascarpone si pere in sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert negresa de post cu gem

Postat de robert_badica

Desert negresa de post cu gem

Într-un bol punem ingredientele umede, respectiv laptele, uleiul, gemul şi esenţa de rom. Amestecăm bine cu un tel, apoi adăugăm făina cernută împreună cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Ghriba – Fursecuri marocane cu susan (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Ghriba – Fursecuri marocane cu susan (reteta video)

In primul rand vom macina susanul. Punem susanul intr-un robot de bucatarie si-l mixam pana ce sfaramam boabele de susan. Il punem intr-un bol si peste el punem restul ingredientelor. Amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2021, 19:51
Ce deliciu !"
la 22.08.2021, 20:42
la 22.08.2021, 21:28
la 22.08.2021, 21:29
Foarte buna!
la 22.08.2021, 21:51
Mmm, bună!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking