Ingrediente
- Blat:
- 2 oua,
- 150 g zahar,
- zahar vanilat,
- 250 g faina,
- 100 g margarina sau unt.
- umplutura:
- 150 g urda,
- 200 g smantana grasa (eu am pus 3 linguri),
- 2 galbenusuri,
- 100 g zahar,
- zahar vanilat
- bezea:
- 2 albusuri,
- un praf de sare,
- 6 linguri de zahar,
- suc proaspata de la 1/2 lamaie
- decor:
- 250 g dude (agude),
- cateva capsuni coapte (pentru culoare),
- 150 g zahar
Mod de preparare
Se prepara aluatul de blat mixand margarina aflata la temperatura camerei, cu ouale si zaharul (eu l-am facut pudra), cu zaharul vanilat si la urma faina. Se amesteca totul bine apoi se baga aluatul intr-o punga de celofan siu se da 20-30 minute la frigider.
Pana se raceste aluatul, punem intr-o craticioara cu fund mai gros, agudele cu coditele taiate, spalate si scurse bine, amestecate cu cateva capsuni si cu zaharul, apoi dam in cateva clocote, pe flacara mica a aragazului, miscand craticioara din cand in cand, pana se leaga un pic siropul, apoi dam la racit.
Se mixeaza urda cu smantana, galbenusurile, zaharul si vanilia, pana se obtine un amestec cremos si omogen.
Se scoate aluatul din frigider si se intinde intre doua folii de plastic, dupa forma tartei, apoi se rastoarna in forma unsa cu margarina, se netezeste bine cu mana pe vas, apoi se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la copt 10 minute.
Se scoate din cuptor si se toarna deasupra compozitia de urda cu smantana si se mai da la cuptor inca 30 de minute.
Intre timp pragatim bezeaua, mixand bine albusurila cu un praf de sare, apoi cu zaharul turnat treptat si la urma sucul de lamaie.
Dupa cele 30 de minute se scoate forma din cuptor si se decoreaza pe margine cu bezea, apoi se mai baga 5-10 minute la cuptor pana ce se maroneste un pic bezeaua.
Se scoate tarta din forma pe un platou (dupa ce s-a racit un pic) si in mijlocul ei se toarna agudele cu tot cu sirop. Se taie dupa ce s-a racit bine.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu urda si dude (agude)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|