Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara

Postat de oanapl in Prajituri
21 Iul 2017 | 4797 vizualizari
Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara

Nu e Tiramisu reţetă originală, dar va va cuceri! Vă doresc o zi frumoasă si vă invit la o prăjitură rapidă și răcoroasă!

Ingrediente

  • Tiramisu reţetă originală
  • blat:
  • 23 pișcoturi (merg 28)
  • siropul de la compotul de piersici
  • cremă:
  • 1 conservă mare de piersici (undeva la 4 piersici mari)
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 3 gălbenușuri
  • 1/2 linguriță cardamon
  • 100 g de zahăr
  • 250 g mascarpone Delaco
  • 250 ml frișcă lichidă
  • pudră de roșcove (sau scorțișoară)

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Tai piersicile cubulețe și le amesteci cu scorțișoara.
Mixezi gălbenușurile cu zahărul măcinat și cardamonul si le pui la foc mic, peste un vas cu apă, în bain marie. Amesteci din când în când, până obții o cremă bine inchegată.
Amesteci bine mascarpone cu crema.
Bați bine frișca lichidă și apoi o amesteci cu crema mascarpone.
Inmoi pișcoturile în siropul din conservă si așezi jumătate într-un vas yena (dimensiunea 25 x 15 cm). Adaugi deasupra jumătate din piersicile tăiate cubulețe. Pui un strat de cremă, apoi un nou strat de pișcoturi, piersici și la final iar crema.
Pudrezi totul cu puțină pudră de roșcove / scorțișoară si ornezi cu piersici.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu reteta cu piersici, cardamon si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura din albusuri si crema de vanilie

Postat de momo121

Desert prajitura din albusuri si crema de vanilie

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....

Citeste continuarea

Cremsnit(ciocolatos)

Postat de comanligia

Cremsnit(ciocolatos)

Se face intai crema dupa modul de preparare de pe pachetul de crema pentru cremsnit. Se pune laptele intr-un bol si apoi praful de crema,apoi se bate cu mixerul cateva secunde la treapta 1 apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2017, 14:13
Delicatese...!
la 21.07.2017, 14:58
Cardeisanul asta nu stiu eu cum este, ca-s mai conservatoare la mirodenii, in rest ma bag la o portie...
la 21.07.2017, 15:16
la 21.07.2017, 15:26
Ar merge o portie zdravana!
la 21.07.2017, 20:03
super

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking