Desert tort cu crema de mascarpone si ciocolata

Postat de mirela0911 in Torturi
1 Noi 2020 | 15585 vizualizari
Desert tort cu crema de mascarpone si ciocolata

Acest tort l-am facut pentru mama care zilele trecute si-a sarbatorit ziua. A iesit un tort nu foarte dulce (asa cum ii place) si cu o combinatie de arome pe gustul tuturor. La multi ani, mama! 

Ingrediente

Pt. blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 3 lg ulei
  • 12 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 lg faina alba
  • 2 lg cacao
  • 1 lgt praf de copt

Pt. insiropat:

  • 400 ml apa
  • 2-3 lg zahar (dupa gust)
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie

Stratul de ciocolata:

  • 150 g ciocolata cu lapte Callebaut
  • 50 g frisca lichida

Crema de ciocolata:

  • 250 g ciocolata cu lapte Callebaut
  • 100 g frisca lichida
  • 100 g frisca batuta
  • afine si zmeura congelate

Crema de mascarpone:

  • 350 ml lapte dulce
  • 3 lg zahar
  • 1 plic budinca vanilie
  • 500 g mascarpone
  • 1 lg zahar pudra
  • sirop de ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile Se bat spuma zu praful de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se amesteca usor. Faina, cacaua si praful de copt se amesteca bine. Se toarna peste spuma in 3 reprize, amestecandu-se incet, prin rasturnare pana se omogenizeaza compozitia. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate pe un grilaj si se lasa la racit apoi se taie in doua.

Se prepara siropul. Apa si zaharul se pun pe foc 2-3 minute, se amesteca pana se topeste zaharul apoi se adauga coaja rasa de lamaie.Se lasa sa se raceasca de tot.

Pentru stratul de ciocolata, se pune intr-o craticioara ciocolata impreuna cu frisca lichida. Se pune pe foc mic si se lasa sa se incalzeasca usor, amestecand continuu pana se dizolva toata ciocolata. Se ia de pe foc.

Pe un platou se asaza primul blat si se insiropeaza. Se toarna stratul de ciocolata, se niveleaza apoi se da la frigider pana se intareste.

Crema de ciocolata: Ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida. Se lasa sa se raceasca bine apoi se mixeaza usor. Se amesteca impreuna cu frisca batuta, cu miscari usoare.

Crema de mascarpone: Praful de budinca se dizolva in 5 lg de lapte. Restul de lapte se pune pe foc impreuna cu zaharul si se lasa sa dea in clocot. Se toarna budinca, amestecand continuu. Se lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa, cca 2 minute. Se ia de pe foc si se lasa la racit, amestecand din cand in cand in ea.

Dupa ce s-a racit, se adauga mascarponele mixand bine pana la omogenizare. Se adauga zaharul pudra (asta in cazul in care mai este nevoie) si se mai mixeaza.

Se scoate blatul de la frigider si se fac moatze din crema de ciocolata pe toata suprafata blatului. Printre moatze se asaza afinele apoi se pune jumatate din crema de mascarpone. Se asaza deasupra cel de-al doilea blat, se insiropeaza, se fac din nou moatze de ciocolata, se pune zmeura iar la final se orneaza cu moatze din crema mascarpone. Deasupra se presara sos de ciocolata.

Se da la rece pana in momentul servirii. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2020, 16:12
la 01.11.2020, 16:56
Ce minunatie de tort!
la 01.11.2020, 17:51
La multi ani cu sanatate mamei tale! Tortuletul arata minunat si cu siguranta a fost delicios!
la 01.11.2020, 18:52
La multi ani, mama de Mirela !
la 01.11.2020, 20:51
La mulți ani cu sănătate mamei tale! Arată minunat tortul.

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking