Desert tort cu crema namelaka de mure si ciocolata
Postat de oanapl in Torturi 17 Ian 2022 | 6133 vizualizari
La sfârșitul lunii decembrie a fost ziua de naștere a fetiței mele și i-am pregătit acest tort delicios cu crema namelaka.
Cuvantul namelaka provine din limba japoneza si inseamna ‘foarte cremos, cel mai cremos’.Crema namelaka are o structura perfecta: nu foarte moale, nici foarte teapana si foarte lucioasa. Aspectul lucios al cremei este dat de perfecta emulsie a ingredientelor.
Se aseamănă cu un ganache si este diferită de mousse pentru ca nu are aer inglobat. Cu toate astea, se foloseste si la temperaturi negative ca insertii in diferite torturi moderne (entremet). Pastrata la temperaturi de +1/+4°C, nu lasa apa asa cum se intampla cu frisca batuta, crema de pastiserie etc.
Poate fi pregăti în muulte feluri: cu ciocolată, cu cafea, cu fistic, cu fructe și e absolut delicioasă.
Reteta pentru crema Namelaka este una rapida (in afara de cele 12 ore cat trebuie sa stea la frigider) foarte usor de facut iar crema Namelaka este perfectă pentru tarte, entreme-uri, choux-uri sau eclere.
Eu m-am inspirat de la Robert Eisler, dar am găsit o rețetă și pe blogul Ramonei (Baking happiness) care oferă foarte multe informații utile.
Am mai încercat și o rețetă de namelaka cu ciocolată și e grozavă.
Inapoi la reteta
|