Foi de napolitana cu crema si nuca, deliciul copilariei

Postat de georgiana04 in Prajituri
16 Feb 2014 | 82961 vizualizari
Foi de napolitana cu crema si nuca, deliciul copilariei

Foi de napolitana cu crema si nuca, deliciul copilariei, binevenit oricand, usor de facut si de mancat. Acest desert este foarte versatil si se poate face in multe combinatii. Pentru Foi de napolitana cu crema si nuca, deliciul copilariei ai nevoie de urmatoarele ingrediente: foi napolitane, oua, zahar, unt, nuca, cacao.

Ingrediente

  • Ingrediente Foi de napolitana cu crema si nuca, deliciul copilariei
  • foi de napolitana din comert
  • 3 oua
  • 2 cani zahar
  • 250 gr unt sau margarina
  • 250 gr nuca macinata
  • 1 lg cacao
  • esenta de rom

Mod de preparare

Cum se prepara Foi de napolitana cu crema si nuca, deliciul copilariei

Intr-o cratita punem o cana de zahar la caramelizat, pe foc mic amestecand in continuu.Tragem apoi de pe foc, adaugam nuca macinata si untul amestecand incontinuu pana ce acesta se topeste

Separat batem ouale impreuna cu cealalta cana de zahar pana obtinem o spuma albicioasa.Turnam compozitia de ou peste cea de nuca, adaugam si cacaua si punem din nou pe foc pt 3-5 min amestecand in continuu.La sfarsit adaugam si esenta de rom.

Crema calda se toarna peste foile de napolitanta imediat ce am luat-o de pe foc.

Ungem o foaie cu crema, adaugam cea de-a doua foaie, iar crema, iar foaie.

Acoperim cu folie alimentara si punem o greutate peste. Lasam la rece pentru cel putin 3-4 ore. Daca este lasata peste noapte, este si mai bine (asta pentru cei cu muuulta rabdare).

O reteta absolut delicioasa cu foi de napolitane este si Napolitana cu crema de ciocolata si cafea, Prajitura Furnicuta sau Napolitane cu crema caramel, o prajitura delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu crema si nuca, deliciul copilariei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Postat de mirela0911

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Foile: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pudra in mai multe reprize si se mixeaza bine dupa fiecare pana se obtine o spuma densa si tare.Bicarbonatul de amoniu se...

Citeste continuarea

Desert prajitura Deliciu

Postat de mirela0911

Desert prajitura Deliciu

Blatul: Se prajeste nuca si se taie grosier. Se intind apoi uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt.  Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Comentarii

la 16.02.2014, 09:06
sunt tare bune!!!
la 16.02.2014, 09:13
la 16.02.2014, 09:14
Sunt foarte bune si-mi plaaaaac!
la 16.02.2014, 09:17
bune
la 16.02.2014, 09:35
Tare buneee!! De cand zice sotul sa-i fac....

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking