Ingrediente
250 g căpșuni gariguettes
Aluat :
125 g făină,
75 g unt,
1 ou,
1 lingura praf de copt,
sare,
coaja rasa de lamaie
Umplutura: (pentru 6 iepurasi)
25 cl smântână pentru frisca
2 linguri de zahar
1 plic zahar vanilat
1 foaie de gelatină
Mod de preparare
Ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei.
Se toarna faina ploaie într-un castron. Adăugați restul de ingrediente si framantati până când obtineti un aluat neted. Se pune aluatul timp de o oră în frigider.
Inmuitati gelatina intr-un bol cu apa rece. Se taie 3 căpșuni în bucățele mici si se pun pe foc cu 1 lingura de zahar, amestecand pana se dizolvă zahărul. Luati de pe foc si adaugati foaia de gelatina stoarsa. Lasati sa se raceasca.
Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic. Adaugam zaharul pudra si mixam in continuare pana obtinem textura dorita de frisca.
Punem apoi cele 3 capsuni taiate marunt cu gelatina. Se amesteca si se rezerva la rece.
Intindeti aluatul, taiati discuri cu o forma. Am colorat un pic de aluat cu 2 picaturi de colorant alimentar rosu (sa vad ce iese- nimic interesant :)) ).
Puneti discurile pe o foaire de copt, intepati-le cu o furculita.
Se coc la 180 ° C timp de 20 minute.
Pregatim iepurasii ...
Pe un disc de aluat punem un strat gros de crema. Acoperim cu discul rosu.
Decoram apoi cu 2 capsuni umplute cu frisca.
Se presara cu zahar pudra si se serveste.....
Pofta Buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepuras in Capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|