Reteta savuroasa si aromata de limbă de porc cu praz și măsline

Postat de panacris in Porc
3 Noi 2013 | 28038 vizualizari
Reteta savuroasa si aromata de limbă de porc cu praz și măsline

Ei, am cam neglijat vasul minunat de la Zepter;) Așa că l-am scos de la ”naftalină” și l-am pus la treabă. Frageda si plina de arome, aceasta Reteta savuroasa si aromata de limbă de porc cu praz și măsline, cu o combinatie unica, este perfecta pentru o cina speciala. Impresioneaza-ti familia si prietenii!

Ingrediente

Ingrediente Reteta savuroasa si aromata de limbă de porc cu praz și măsline

  • limbă de porc 2 bucăți,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morocv 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcina 1 bucată,
  • țelină rădăcină 1/4 bucată,
  • pătrunjel verde 1/2 legătură,
  • piper boabe cca. 10 bucăți,
  • coriandru 1 boabă,
  • praz cca. 1000 g,
  • măsline cca. 250 g,
  • mărar verde 1 legătură,
  • pătrunjel verde 1/2 legătură,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • pastă de tomate cca. 200 ml,
  • foi de dafin,
  • sare iodată.

Mod de preparare

Preparare Reteta savuroasa si aromata de limbă de porc cu praz și măsline

Limba de porc se spală și se pune la fiert în multă apă rece, împreună cu ceapa, morcovul, pătrunjelul și țelina curățate dar lăsate întregi. Se adaugă și 2 foi de dafin, piperul boabe, coriandrul și pătrunjelul verde. Atenție nu se adaugă sare, deocamdată ca să nu se întărească. Se lasă la fiert cca. 40 de minute la foc mediu, semiacoperit. Între timp se curăță prazul, ardeiul și se tai rondele, se pun la călit în puțin ulei, în vasul minunat de la Zepter, acoperit cca. 5 minute. După ce s-au fiert limbile de porc, se scot din zeamă și se curăță de pieliță, adică partea aceea albă;) Se taie bucățele și se adaugă la amestecul de praz și ardei. Pentru că în vasul Zepter se păstrează aromele, implicit textura lor, se adaugă de la început, verdețurile tocate mărunt, pasta de roșii, foai de dafin și măslinele. Se asezonează de sare după gust, apoi se pune la gătit, acoperit, până ce acul indicator de pe capac, ajunge în mijlocul zonei verzi. În acest moment se ia vasul de pe foc, se lasă acoperit, cca. 30 de minute până ce acul indicator ajunge în zona crem. Vă asigur că e foarte savuroasă mâncărica, iar fiecare ingredient și-a păstrat propia aromă;)

Spor și poftă bună!

Chiar daca cea mai comuna reteta cu limba e cea cu masline, avem aici si o varianta de Limba cu dovlecei si fasole pastai. Pare interesanta si aceasta Mancare de limba cu castraveti

Limba in sos de smantana cu castraveciori murati arata excelent!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta savuroasa si aromata de limbă de porc cu praz și măsline" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Friptura din carne de porc, macerata in bere neagra

Postat de merisor67

Friptura din carne de porc, macerata in bere neagra

Portionam carnea si o batem putin cu ciocanul de snitele, apoi o asezam intr-un vas si turnam berea peste ea. Acoperim vasul si il dam la rece cateva ore bune. Eu am tinut-o de seara pana...

Citeste continuarea

Reteta de jambon la cuptor

Postat de Constelatialeu

Reteta de jambon la cuptor

Iata cum se prepara Reteta de jambon la cuptor Mai intai am spalat un pic jambonul dupa ce l-am dezghetat, l-am sters de apa cu un servetel, am presarat sare pe o parte si pe cealalta , am pus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2013, 14:24
la 03.11.2013, 14:25
Nu cred c-am papat vreodata!
la 03.11.2013, 14:27
Se spune ca limba e cea mai buna mancare de pe pamant in aceiasi masura in care este si cea mai rea mancare...cu limba spui si faci cele mai urate lucruri dar si cele mai bune...stiu ca a fost o piesa de teatru pe tema asta...
la 03.11.2013, 14:30
Ufff,da bine mai arata
la 03.11.2013, 14:33
In final ai facut-o cu sos rosu

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking