Melcisori cu nuca si piersici

Postat de timea in Dulciuri
18 Sep 2013 | 5616 vizualizari
Melcisori cu nuca si piersici

Acum ca s-a facut frig afara, putem da drumul la cuptoare si sa facem aluaturi dospite :). Mie imi plac mult si cum bine stiti deja, eu mananc ceva dulce la micul dejun langa cafea. Dar voi puteti pune si copiilor la scoala sau voua la lucru.

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • 4-5 linguri ulei
  • 270 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • un varf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pt umplutura:
  • 200 gr piersici
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita cu varf amidon
  • 12 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita scortisoara
  • Pt uns: 1 galbenus de ou + 1 lingurita lapte

Mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. 

Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de lapte caldut (luam din cantitatile de mai sus). Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit. 

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coja de lamaie apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale si spre final untul topit si uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.

Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora si jumatate.

In acest timp pregatim umplutura. Piersicile taiate bucati mici impreuna cu zaharul le punem intr-un vas pe foc si lasam sa fiarba, adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece si lasam sa mai dea in clocot pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit putin adaugam nuca macinata si scortisoara si amestecam bine. 

Aluatul dospit il impartim in doua si pe rand intindem cate o foaie pe masa de lucru tapetata cu faina.

Ungem pe rand fiecare foaie cu umplutura de mai sus si rulam. Cu un cutit cu lama subtire taiem felii de aprox 2 cm grosime pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

Mai lasam la dospit 10-20 de minute, apoi ungem deasupra cu galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de aprox 20 min.

Scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca si piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Raffaello home edition

Postat de simona72

Raffaello home edition

Pentru aluat: se mixeaza ouale intregi impreuna cu sarea si indulcitorul. Se adauga untul topit, laptele, vanilia, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se mixeaza la viteza mica pana la...

Citeste continuarea

Cozonac cu rahat

Postat de delia64

Cozonac cu rahat

Se pune drojdia la inflorit in 150 gr. lapte caldut si o lingura zahar . Cernem faina si facem o adancitura in mijloc unde punem drojdia , adaugam zaharul , zaharul vanilat, esenta de rom...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2013, 19:57
Foarte buni!
la 18.09.2013, 19:58
la 18.09.2013, 19:58
multumesc Costeo
la 18.09.2013, 19:58
Cristina
la 18.09.2013, 19:59
Aş proba şi eu dimineaţă la cafea, dar nu mai beau cafea, altfel mă pricep de minune să fac astfel de melcişori

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking