Mulatra cu migdale si ciocolata

Postat de Valclaudia in Prajituri
16 Noi 2014 | 3444 vizualizari
Mulatra cu migdale si ciocolata

daca n-as fi adaugat carlionti de ciocolata cu lapte ca decor peste glazura,ar fi fost o prajitura de post.

Ingrediente

  • 3 linguri dulceata de capsuni
  • 1 cana apa
  • 100 gr.migdale macinate
  • 1 cana zahar tos
  • 2 cani faina alba
  • 2 linguri rase pudra de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 cana ulei
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 5-6 linguri apa
  • 50 gr. ciocolata cu lapte
  • cristale de zahar colorat

Mod de preparare

Punem intr-o oala apa+dulceata+zaharul la foc mic, lasam pana se topeste zaharul.

Dam apoi oala deoparte, adaugam uleiul, praful de copt, migdalele macinate, pudra de cacao, faina si mixam toate aceste ingrediente la viteza redusa pana obtinem un amestec omogen.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Ungem tava cu ulei,o tapetam cu faina, turnam amestecul in tava si dam blatul la cuptor (folosind functia de coacere cu ventilatie) pana trece testul cu scobitoarea (cca 25 minute).

Scoatem tava din cuptor, lasam blatul copt sa se racoreasca.

Topim intr-o craticioara ciocolata amaruie in 5-6 linguri apa.

Glazuram cu ciocolata topita prajitura, decoram apoi cu cristale de zahar si carlionti de ciocolata.

Lasam sa se intareasca glazura, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mulatra cu migdale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Guguluf cu zmeura si ciocolata alba

Postat de Valclaudia

Guguluf cu zmeura si ciocolata alba

Separam albusurile de galbenusuri, cantitatea de zahar se imparte in doua. Batem albusurile spuma, adaugam jumatate din canttatea de zahar si praful de sare . In alt bol frecam galbenusurile...

Citeste continuarea

Rasturnata cu visine si crema de lime

Postat de rocsi_1612

Rasturnata cu visine si crema de lime

Blatul: Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam uleiul si amestecam, iaurtul, praful de copt si esenta. Faina o incorporam treptat. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 16.11.2014, 21:41
Adica ma`sa alba si tac`su negru? m
la 16.11.2014, 21:58
Neagra sau mulatră e foarte bună!
la 16.11.2014, 22:49
la 16.11.2014, 23:18
F apetisanta
la 17.11.2014, 06:15
T

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking