Nuci umplute cu crema de ciocolata si arahide

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
3 Mai 2016 | 6104 vizualizari
Nuci umplute cu crema de ciocolata si arahide

"Retete de Pasti" Pentru cojile de nuci m-am inspirat de la Merisor.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua;
  • 4 linguri zahar;
  • un praf de sare;
  • 150 ml ulei;
  • 150 ml lapte;
  • esenta de vanilie;
  • un plic de praf de copt;
  • o lingura de otet;
  • circa 600 g faina.
  • Crema:
  • 3 oua;
  • 200 g zahar;
  • 200 g ciocolata cu lapte;
  • 300 g unt;
  • 100 g arahide prajite, fara sare.

Mod de preparare

Aluat:

Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, apoi se adauga, pe rand, uleiul, laptele, esenta si praful de copt stins in otet. Se incorporeaza faina, putin cate putin, iar dupa ce s-a ingrosat, aluatul se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta pana cand se obtine consistenta dorita. Trebuie sa rezulte un aluat nu foarte tare si nelipicios. Se acopera cu o folie si se lasa sa se odihneasca 30 de minute. 

Se unge forma de nuci cu ulei si se incalzeste la flacara aragazului. Se formeaza bilute din aluat si se pun in fiecare compartiment, apoi se se coc pe ambele parti. Se continua asa pana cand se termina aluatul. De pe nucile coapte se indeparteaza surplusul de aluat cu ajutorul unui cutit mic.

Crema:

Se pune o cratita cu apa la foc.

Se mixeaza ouale cu zaharul intr-un craticior pana cand ouale isi tripleaza volumul. Se pune craticiorul pe baia de aburi, atunci cand apa din cratita a fiert, si se tine, mestecand continuu cu o spatula de silicon, pana cand compozitia se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucatele si untul, amestecand pana cand se topesc si se incorporeaza. Se transfera intr-un castron, se lasa sa se raceasca (eventual se baga la frigider pentru a fi cat mai rece), apoi se mixeaza.

Arahidele se maruntesc in robotul de bucatarie si se incorporeaza in crema.

Se umplu cate doua forme de nuci cu crema si se lipesc intre ele. Se pot pudra cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute cu crema de ciocolata si arahide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert bomboane cu polen si seminte de canepa

Postat de oanapl

Desert bomboane cu polen si seminte de canepa

Mărunţești fulgii de secară sau ovăz (în robotul de bucătărie sau râșniță).  Nu trebuie neapărat să ajungă la textura de făină. Mărunţești şi nucile...

Citeste continuarea

Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies

Postat de Corina33

Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies

Se amesteca bine faina cu migdalele macinate. Separat se mixeaza zaharul cu margarina Rama mit butter 3-4 minute pana amestecul devine pufos. Se adauga si zaharul vanilat si se mai mixeaza putin....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2016, 19:42
Cat de bine arata, cred ca sunt delicioase! Nu am mai mancat din copilarie!
la 03.05.2016, 19:43
la 03.05.2016, 19:44
Imi plac foarte mult nucile,insa sunt foarte migaloase!
la 03.05.2016, 19:45
Ce-mi plac!
la 03.05.2016, 19:45
vaiii ce bine arata

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking