Desert nuci umplute si faguri

Postat de Dya in Prajituri
19 Mai 2011 | 109567 vizualizari
Desert nuci umplute si faguri

Astazi mi s-a facut dor de copilarie! Dintre multele dulciuri pe care ni le pregatea mama cand eram mica am ales sa incerc retetele de nuci umplute si faguri.

Ingrediente

Faguri:

  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 5 linguri de apa minerala
  • faina cat cuprinde
  • 1 plic de amoniac sau praf de copt
  • esente

Crema:

  • 50 grame de unt
  • 200 grame de ciocolata menaj
  • esente de rom
  • alune prajite (fara sare)

Nuci:

  • 2 pachete de unt
  • 200 g zahar pudra
  • 150 g nuci macinate
  • 2 linguri de cacao
  • 500 g faina
  • coaja rasa de la o portocala si o lamaie
  • o lingurita de cafea
  • esenta de rom
  • un praf de sare

Crema:

  • 4 oua
  • 250 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 100 grame de ciocolata menaj
  • 10 linguri de nuca macinata
  • 2 lingurite de cafea
  • esenta de rom

Mod de preparare

Faguri:

  • Blat:  Zaharul se mixeaza impreuna cu ouale pana compozitia devine spumoasa, apoi se adauga uleiul, apa minerala, amoniacul/praful de copt, esentele si in final, putin cate putin, faina; se amesteca bine tinand cont de faptul ca aluatul format trebuie sa aiba consistenta smantanii. Acum este gata pentru copt! Luam cate o lingurita din compozitie, o punem din loc in loc in forma si o asezam pe ochiul de aragaz pana cand se  rumeneste (trebuie sa avem grija ca forma sa fie bine unsa cu ulei de fiecare data).
  • Crema: Topim untul iar apoi il mixam pana se formeaza o crema, adaugam ciocolata topita, esentele si alunele maruntite. Daca este necesar se mai adauga zahar, de preferat pudra. Se lasa la rece pentru 2-3 ore. Cu aceasta crema umplem fagurii si ii unim, doi cate doi.

Nuci:

  • Blat: Se mixeaza untul cu zaharul pana compozitia devine spumoasa si se adauga apoi toate celelalte ingrediente, amestecand bine. Din aluatul format modelam bilute pe care le punem la copt (in forma speciala) pentru cateva minute, pana cand se  rumenesc (trebuie sa avem grija ca forma sa fie bine unsa cu ulei de fiecare data).
  • Crema: Mixam ouale cu zaharul, adaugam apoi nuca macinata, cele doua lingurite de cafea, esenta de rom, ciocolata si fierbem toate ingredientele pe foc mic, amestecand mereu, pana se ingroasa. Lasam compozitia sa se raceasca. Topim untul, apoi incorporam, treptat, compozitia pregatita anterior (racita)  pana se omogenizeaza bine. Cu aceasta crema umplem cojile de nuca si le unim, doua cate doua.

Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci umplute si faguri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (53)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu pere si crema de vanilie

Postat de RuxyRux

Tarta cu pere si crema de vanilie

Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele. Se framanta aluatul pana se omogenizeaza bine( maxim 5 minute), apoi se infoliaza si se da la rece pana pregatim crema de vanilie. Crema...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone

Postat de mirela0911

Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu morcovi si mascarpone Blatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga zaharul, condimentele, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2011, 15:01
ce rau imi pare ca nu am de unde sa iau forma de nuci ...sa mai caut pe la bunica-mea ...poate poate am noroc
la 19.05.2011, 15:04
nu vrei sa imi dai forma imprumut mi-ai facut pofta
la 19.05.2011, 15:07
fete dragi! formele le am de la mama , de demult ) sunt dintr-acelea de fonta,,, sanatoase! cred ca se gasesc si acum dar in alt format....
la 19.05.2011, 15:10
unde gasim eu am cautat in tot bucurestiu si nu am gasit tin minte ca la tara mai veneau tigani cu forme de astea
la 19.05.2011, 15:29
bune, chiar imi plac...

Vezi toate comentariile (53)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking