Parfait napolitan cu 3 feluri de ciocolata

Postat de RuxyRux in Dulciuri
7 Mar 2016 | 7423 vizualizari
Parfait napolitan cu 3 feluri de ciocolata

Minunatie...si atat!

Ingrediente

  • 2 albusuri proaspete
  • 175 gr. zahar brun facut pudra
  • 4 linguri apa
  • 600 ml frisca lichida indulcita
  • 100 gr. ciocolata neagra
  • 100 gr. ciocolata cu lapte
  • 100 gr. ciocolata alba
  • vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se ia o forma de chec, se unge la baza cu putin ulei vegetal si se asaza o folie de prospetime( eu am dublat-o) cu marginile sa atarne peste ea.

Intr-un vas mic, se pune zaharul impreuna cu 4 linguri de apa si se lasa acesta sa se topeasca apoi sa dea in clocot timp de 2 minute.

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, ca pentru bezea.

Dupa ce siropul a clocotit doua minute se toarna usor peste bezeaua de albusuri, pana se incoporeaza, avand grija sa amestecam fara oprire cu mixerul, cand s-a omogenizat,  continuam sa mixam pentru inca doua minute ca sa racim compozitia.

Mixam frisca lichida separat intr-un vas si apoi o amestecam cu compozitia de sirop si bezea.

Impartim amestecul in trei vase.

Topim pe baie de aburi fiecare ciocolata, apoi o lasam deoparte avand grija sa ramana lichida.

In ciocolata alba topita punem vanilia.

Fiecare tip de ciocolata il punem in vasele pregatite si mixam bine sa se omogenizeze cu frisca( sau cu telul).

Punem la baza formei de chec, amestecul cu ciocolata neagra, nivelam cu o spatula si dam la congelator pentru 45 de minute. Avem grija sa punem restul vaselor la frigider.

Scoatem vasul de la rece si punem amestecul de ciocolata cu lapte si dam pentru inca45 de minute la congelator.

Procedam la fel si cu ultimul strat de ciocolata alba si  punem forma la congelator pentru minim 6 ore.

Scoatem forma de la rece cu 20 de minute inainte sa ne delectam cu bunatatea.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait napolitan cu 3 feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert clatite japoneze

Postat de RODIMUR

Desert clatite japoneze

Se separă albușurile de gălbenușuri, fără să se amestece deloc și apoi se mixează un minut, după care se adaugă un praf de sare extrafină. Când albușurile au început...

Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri cu coacaze

Postat de katty

Desert prajitura din albusuri cu coacaze

Albusurile aflate la temperatura camerei le mixam cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani. Adaugam uleiul, coaja rasa de lamaie, vanilia si faina  amestecata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2016, 22:58
Aoleo! Si eu vroiam sa ma culc! La ceas de seara indecente Bunatate de bunatate!
la 07.03.2016, 22:58
Vreau si eu o portie sa vad cum este ...
la 07.03.2016, 23:03
ASa zic si eu ca simona , ca Cleme ) Fara sa stau pe ganduri l-am pus la ,, cutiuta ''
la 07.03.2016, 23:06
Wooow, ce minunatie!
la 07.03.2016, 23:06
ce buna este, mi-ar alina flacarile )))

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking