Paris Brest
Postat de simona72 in Prajituri 20 Ian 2017 | 4626 vizualizari
Este un desert tipic frantuzesc. Recunosc, m-am indragostit. Putin cam tarziu, dar m-am indragostit. Iubesc tot mai mult deserturile frantuzesti. Mi-a fost si-mi este in continuare teama de ele. Consider ca reprezinta elita deserturilor, sunt fine, pretentioase, fitoase, greu de facut :)) Problema este ca, atunci cand le mananci, sunt absolut irezistibile. Nu va trebuie decat putin curaj…restul merge de la sine. Nu sunt chiar asa de greu de facut. Desigur, nu ma refer la cei incepatori in ale bucatariei.
Ce este tipic pentru acest desert, este forma. Trebuie sa fie rotund, in forma de coroana, roata, cum vreti sa-i ziceti. Am intalnit desigur si idei nonconformiste, care nu au respectat forma, motiv pentru care eu am incercat doua moduri.
Paris Brest-ul meu este oarecum rustic. Nu are acea finete de la suprafata, acel craquelin care-l face elegant. In schimb, are gogosele umplute cu crema de vanilie cu praline. Va recomand sa o incercati. Daca nu in acest desert, atunci in altul…este absolut minunata.
Ca la bucatarasi acasa
Inapoi la reteta
|