Paris Brest

Postat de simona72 in Prajituri
20 Ian 2017 | 4626 vizualizari

Este un desert tipic frantuzesc. Recunosc, m-am indragostit. Putin cam tarziu, dar m-am indragostit. Iubesc tot mai mult deserturile frantuzesti. Mi-a fost si-mi este in continuare teama de ele. Consider ca reprezinta elita deserturilor, sunt fine, pretentioase, fitoase, greu de facut :)) Problema este ca, atunci cand le mananci, sunt absolut irezistibile. Nu va trebuie decat putin curaj…restul merge de la sine. Nu sunt chiar asa de greu de facut. Desigur, nu ma refer la cei incepatori in ale bucatariei. Ce este tipic pentru acest desert, este forma. Trebuie sa fie rotund, in forma de coroana, roata, cum vreti sa-i ziceti. Am intalnit desigur si idei nonconformiste, care nu au respectat forma, motiv pentru care eu am incercat doua moduri.  Paris Brest-ul meu este oarecum rustic. Nu are acea finete de la suprafata, acel craquelin care-l face elegant. In schimb, are gogosele umplute cu crema de vanilie cu praline. Va recomand sa o incercati. Daca nu in acest desert, atunci in altul…este absolut minunata.  Ca la bucatarasi acasa

Inapoi la reteta

Comentarii (29)

la 20.01.2017, 17:11
o bunatate!
la 20.01.2017, 17:52
Paris mon amour !
la 20.01.2017, 18:13
Ce fain arata!
la 20.01.2017, 18:51
Iubesc acest desert si stii asta deja!
la 20.01.2017, 20:23
Wow
la 20.01.2017, 21:26
la 20.01.2017, 21:31
O reteta minunata...ti-a iesit exceptional!
la 20.01.2017, 22:21
Deserturile mele preferate
la 21.01.2017, 09:05
Delicios !!! Eu nu stiu cand voi avea curaj
la 21.01.2017, 09:40
Wow ! Arata minunat! Vreau si eu !
la 21.01.2017, 19:37
ce super arata
la 22.01.2017, 06:53
Super!
la 22.01.2017, 09:51
la 23.01.2017, 21:38
de obicei nu are frisca, ai facut o varianta gurmanda, foarte apetisanta
bravo
in plus seamana cu un Saint Honoré - provocare ai zis ca-ti plac deserturile frantuzesti
te pup

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking