Paste Delicio-Basilico

Postat de Zamfira in Paste
1 Mai 2016 | 6624 vizualizari
Paste Delicio-Basilico

Ingrediente

  • 400 g paste – divere sortimente, paste lungi (spaghetti, tagliatelle, pappardelle) sau paste scurte-corta(farfalle, penne, fusilli, macaroni, etc.)
  • 1 borcan sos Barilla Basilico
  • o conservă de ciuperci
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei iute
  • 2 roşii(doar pulpa)
  • 1 lingură busuioc
  • oregano, cimbru
  • 4 căţei de usturoi pisat
  • sare, piper
  • ulei de măsline din belşug

Mod de preparare

Pregătirea sosului

Călim ceapa în 4 linguri de ulei, adăugăm pulpele tocate de la două roşii, punem ciupercile feliate şi lăsăm totul să fiarbă la foc mic timp de 5 minute. 

Adăugăm usturoiul pisat, o lingură de busuioc, ardeiul iute tocat mărunt, sare, piper. Amestecăm totul cu sosul Barilla Basilico. Lăsăm sosul deoparte şi fierbem pastele.

Punem apă la fiert şi puţină sare. Când apa clocoteşte, adăugăm pastele şi reducem focul la mic spre mediu. Aveţi grijă ca pastele să fie cât mai repede acoperite cu lichid pentru a fierbe uniform. Dacă este cazul, în special în cazul pastelor lungi, împingeţi pastele cu o lingură de lemn. În mod normal, pastele se fierb conform instrucţiunile de pe pachet, între 7 şi 12 minute, în funcţie de grosimea lor. Puneţi o strecurătoare în  chiuvetă sau pe un vas şi strecuraţi pastele.

Aşezăm pastele pe farfurii. Stropim pastele din belşug cu ulei de măsline, presărăm oregano, cimbru şi o porţie generoasă de sos Delicio-Basilico.

Deasupra presăra brânză rasă, parmezan sau feliuţe de mozzarella.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Delicio-Basilico" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ravioli cu sunca si sos de cascaval afumat

Postat de mihaelar63

Ravioli cu sunca si sos de cascaval afumat

 Cam mici pungile acestea cu ravioli dar pentru doua portii sunt suficiente . Imi place mult textura acestor paste preparate artizanal . Se pun ravioli la fiert in apa cu...

Citeste continuarea

Paste cu linte

Postat de gurita_ta2005

Paste cu linte

Ceapa se toaca marunt iar morcovul se da pe razatoarea mica si se pun la calit in ulei de masline pentru cateva minute. Se acopera cu apa si se lasa la foc mic pana scade zeama. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2016, 18:56
.
la 01.05.2016, 19:39
la 01.05.2016, 20:19
la 01.05.2016, 20:37
la 01.05.2016, 20:58

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking