Am pus faina pe blatul de lucru si i-am dat forma unui vulcan.
Am spart ouale separat într-un castronel,apoi le-am pus în “craterul” format.Am pus si sarea.
Ajutându-ma de o furculita,am amestecat ouale si am început sa adaug faina câte putin.
Cum am spus,în functie de ouale folosite s-ar putea sa nu avem nevoie de toata faina.
Va trebui sa obtinem un aluat ferm dar elastic.Dupa ce am obtinut gramajoara de aluat,am framântat cu mâna 5-10 minute,împingând aluatul cu podul palmei.
Nu e nevoie sa mai adaugam faina în aceasta faza,nu vrem sa obtinem un aluat prea tare.
Când aluatul a devenit elastic,ne oprim si îl lasam sa se odihneasca jumatate de ora,acoperit cu o folie.
Astfel va fi mult mai maleabil.
Am pregatit masina pentru paste.
Am împartit aluatul în bucati.Am întins putin cu sucitorul apoi l-am trecut prin masina reglând distanta dintre cilindri pâna obtinem grosimea dorita.
Aluatul se presara cu foarte putina faina pentru a nu se lipi,în timpul procesului de întindere.Va trebui însa înlaturata faina în exces.
Foile astfel obtinute se lasa putin la uscat pe un servet curat.Cam 10-15 minute ar trebui sa fie suficiente.Daca le lasati prea mult,acestea se vor sfărâma când le taiem.
De data aceasta eu am vrut tagliatelle,deci le-am taiat sub aceasta forma.Dupa ce le-am taiat,le-am lasat iarasi sa se usuce.
Ideal ar fi pe un support,eu le-am asezat iarasi pe servet.
Vroiam sa le pastrez sub forma de rotocoale,dar cum unele s-au uscat prea mult, nu am mai reusit sa le dau aceasta forma.
Daca doriti sa le folositi imediat,nu le mai puneti la uscat,le puneti sa fiarba 3-4 minute în apa cu putina sare.
Veti vedea ca acestea se fierb foarte bine si nu se lipesc deloc ca si cele din comert.
Eu am pregatit aceste paste cu ciuperci si sos alb.Delicioase au fost.
Sper ca v-am convins ca nu e atât de greu de pregatit paste fainoase în casa.
S-aveţi poftă !!!