Pizza cu coronita de cabanosi

Postat de Pungasa_Rogue in Pizza
24 Mai 2020 | 2173 vizualizari
Pizza cu coronita de cabanosi

Aluaturi de casa Asa de bine arata pizza asta a lui Merisor, ca a trebuit sa o fac si eu.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 200 ml lapte cald
  • 50 g smantana la temperatura camerei
  • 1 lingurita de sare
  • 400 g faina (sau cat cuprinde)
  • 50 ml ulei
  • Topping:
  • 7 cabanosi (270 g)
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g ketchup dulce
  • putin oregano uscat
  • putin busuioc uscat
  • putin piper macinat
  • 200 g muschi file feliat
  • 200 g salam sarbesc feliat
  • 1 borcan de 280 g de ciuperci feliate
  • 120 g de cascaval afumat ras

Mod de preparare

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald.

Dupa aceea, se adauga smantana si sarea si se incepe framantarea. Se adauga faina cat cuprinde, iar la final se pune uleiul si se formeaza o bila de aluat elastic si nelipicios, care se lasa la crescut la loc cald.

Apoi, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Aluatul se intinde pe masa de lucru infainata cu ajutorul unui sucitor. Se asaza intr-o tava mare unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Pe margini se pun cabanosii, care se acopera cu aluat. Se taie atat aluatul, cat si cabanosii in bucatele de 1-2 cm si se rotesc astfel incat cabanosii sa fie cu partea taiata in sus, iar aluatul sa ii inconjoare.

Ouale se amesteca cu un praf de sare, ketchupul, putin oregano uscat, putin busuioc uscat si putin piper macinat si se unge blatul liber cu aceasta compozitie. Se adauga muschiul file, salamul si ciupercile feliate. Se toarna restul de compozitie cu ketchup si oua si se intinde pe toata suprafata pizzei, mai putin pe partea cu cabanosi, apoi se presara cascavalul ras.

Se introduce tava la cuptor pana cand pizza este bine coapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu coronita de cabanosi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu... citeste mai mult

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Pizza vegetariana cu blat Alka Pizza Casei

Postat de Bucataras

Pizza vegetariana cu blat Alka Pizza Casei

Taie ciupercile cuburi; Toaca busuiocul marunt; Taie ceapa verde fasii oblice; Taie dovlecelul cuburi; Taie rosiile uscate fasii; Taie mozzarella cuburi; Pune ulei...

Citeste continuarea

Pizza cu must, struguri si smochine

Postat de Corina33

Pizza cu must, struguri si smochine

Se amesteca intr-un bol faina cu drojdia, scortisoara si sarea. Se storc strugurii cu un storcator de fructe. Se adauga100 ml must peste faina si se framanta impreuna cu uleiul si cu mierea....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 24.05.2020, 22:07
Ce bine arata!
la 24.05.2020, 22:17
Arată foarte bine...!
la 24.05.2020, 23:27
Eu am citit caltabos i ) Eram in dilema cum sa-mi exprim ne-adeziunea la un preparat cu caltabosi . Nu prea sunt prietena cu ei )
la 24.05.2020, 23:30
la 25.05.2020, 00:12
Imi place

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking