Placinta invartita cu branza si ciocolata

Postat de Doinavar in Prajituri
13 Feb 2013 | 3907 vizualizari
Placinta invartita cu branza si ciocolata

Ingrediente

  • 500 g branza feta (asemanatoare, cremoasa)
  • 1 pachet foi de placinta (500 g)
  • 50 g ciocolata menaj alba
  • 50 g ciocolata menaj neagra
  • 3 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lingurite otet
  • 200 g zahar
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 100 g iaurt Danone NutriDay Natural (sau smantana slaba)
  • 6 lingurite faina
  • 30 ml ulei
  • cateva lingurite peltea de gutui
  • cateva visine, capsuni din dulceata

Mod de preparare

Puneti branza intr-un castron, zdrobiti-o cu furculita, adaugati ouale, zaharul si zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet, coaja de lamaie, iaurtul, 3 lingurite de faina si 2 linguri de ulei. Pe un fund de lemn taiati ciocolata cu un cutit mare. Pastrati cateva bucatele de ciocolata alba si neagra pentru ornat. Restul de ciocolata adaugati-o in castron.

Amestecati usor umplutura, fara sa o omogenizati perfect.  Puneti pe masa de lucru o foaie de placinta, ungeti-o cu ulei cu o pensula de patiserie, suprapuneti inca o foaie, ungeti si distribuiti deasupra cam un sfert din umplutura. Neteziti cu o spatula, avand grija sa lasati la un capat 3-4 cm fara umplutura. Rulati nu prea strans si ungeti cu pensula cu ulei si dosul foii in timp ce rulati. Incheiati cu partea fara umplutura. Ungeti si tapetati cu faina o tava sau o cratita rotunda de aproximativ 40 cm diametru. Sulul de placinta il invartiti sub forma de spirala si il asezati in mijlocul tavii. Procedati la fel cu celelalte foi, pana terminati umplutura. Asezati fiecare sul in jurul primei spirale pana se umple forma. Ungeti bine deasupra toata placinta. (vezi video) Pastrati jumatate de foaie de placinta.

Luati o foaie de placinta, strangeti-o bine in pumni si frecati-o intre palme pana se faramiteaza. Distribuiti uniform pe toata suprafata placintelor bucatelele rupte, apoi stropiti-le din nou cu putin ulei. Efectul va fi spectaculos dupa ce se rumenesc si le pudrati cu zahar, iar gustul pe masura.  Puneti deasupra bucatelele de ciocolata ramase. Dati tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 30 minute. Scoateti tava, puneti din loc in loc in peltea de gutui si cateva fructe din dulceata. Mai dati la cuptor, la foc mic, inca 5-10 minute.

Scoateti tava din cuptor, lasati-o sa se racoreasca, apoi desprindeti cu o spatula placinta de pe margine si din tava. Scoateti-o intreaga, cu doua spatule, si asezati-o pe un platou. Pudrati cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta invartita cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura Carmen

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Carmen

Blat: Cele 7 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 150 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Cele 4 oua impreuna cu 2 linguri de zahar si 2 linguri de lapte...

Citeste continuarea

Savarine

Postat de diaconta

Savarine

Am pregatit mai întâi savarinele pentru ca vor trebui sa si dospeasca. Intr-un bol am pus faina. Zaharul si drojdia le-am pus in laptele caldut si am amestecat pana s-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2013, 15:01
delicioasa
la 13.02.2013, 16:05
la 13.02.2013, 16:55
la 13.02.2013, 20:49
Mmm pana la mine a ajuns mirosul!!!
la 13.02.2013, 22:15
a ajuns si la mine mirosul si inghit in sec

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking