Reteta de prajitura Carpati, cu foi si crema delicioasa

Postat de mirela0911 in Prajituri
21 Noi 2016 | 25404 vizualizari
Reteta de prajitura Carpati, cu foi si crema delicioasa

Pentru ca mi-a placut enorm de mult reteta de prajitura Carpati, cu foi si crema delicioasa facuta de Merisor, am zis ca trebuie neaparat sa o fac si eu chiar daca e ceva de munca la ea. Asa ca, de ziua mea m-am rasfatat cu aceasta minunata prajitura. Bineinteles ca sursa de inspiratie a fost Merisor! Multumesc mult! 

Ingrediente

Ingrediente Reteta de prajitura Carpati, cu foi si crema delicioasa

Pentru foi:

  • 4 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde

Crema:

  • 500 gr zahar
  • 13 lg faina
  • 2 l lapte
  • 1/2 lgt sare
  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 400 gr unt de calitate
  • esenta de rom
  • nuca macinata pentru ornat

Mod de preparare

Cum se prepara Reteta de prajitura Carpati, cu foi si crema delicioasa

Foile: Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul, pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand laptele, sarea si uleiul. La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se obtine un aluat elastic si usor de manevrat. Din aceasta compozitie se vor coace 8 foi pe dosul tavii cuptorului. 

Crema: Lapele impreuna cu sarea se pun la fiert. Separat, intr-o oala incapatoare se pune zaharul la caramelizat. Cand s-a topit tot zaharul, se pune faina amestecand continuu. Se toarna putin cate putin din laptele fierbinte, amestecand cu o lingura de lemn, pana se incorporeaza tot laptele si crema se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga untul si ciocolata. Se amesteca pana la omogenizare. La final se pune esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.

Se ia o foaie care se asaza pe un platou si se unge cu crema. Se pune a doua foaie si se unge cu crema. Se continua pana se termina de pus toate foile. Va ramane crema si pentru uns deasupra.

Se inveleste in folie transparenta si se asaza greutate peste foi pentru a se lipi bine intre ele. Se pastreaza asa cel putin 3-4 ore. Se indeparteaza folia, se taie marginile apoi se taie fasii pe lungime, late de aproximativ 5-6 cm.

Se asaza fasia pe marginea unui dog, iar dogul la marginea mesei. Cu un cutit bine ascutit se taie fasia in diagonala, pe laterala, obtinandu-se 2 triunghiuri, pe lungime (vezi poze). Se procedeaza la fel cu toate fasiile.

Se unge cu crema partea alba a triunghiurilor apoi se lipesc intre ele, obtinandu-se astfel forma de Carpati.

Se unge cu crema pe deasupra si se presara nuca macinata, apoi se taie bucati late de cca 2-3 cm. Se servesc cu mare pofta.

Pofta buna!

Daca preferati derturile cu nuca, incercati Prajitura Suzette, iar daca va place cocosul si ciocolata, incercati prajitura de vis

Prajitura cu Branza de Vaci si cacao sigur o sa va placa!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de prajitura Carpati, cu foi si crema delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata cu alune

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata cu alune

Foile: Intr-un bol mic se pune iaurtul si se amesteca cu bicarbonatul de amoniu apoi se lasa sa se umfle. Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul si praful de sare. Se adauga si oul si se...

Citeste continuarea

Desert tarta rustica cu capsuni si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Desert tarta rustica cu capsuni si crema de branza

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi. Adaugati oul, galbenusul si vanilia cu indulcitor. Incepeti si amestecati cu degetele, adaugati sarea si faina treptat. Framantati pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2016, 08:07
Adauga comentariu...
la 21.11.2016, 08:34
buna buna
la 21.11.2016, 09:01
la 21.11.2016, 09:07
la 21.11.2016, 09:27
tot zic sa o incerc si eu

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking