Prajitura cu ganache de ciocolata, mascarpone, zmeura si visine

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
25 Iul 2015 | 4168 vizualizari
Prajitura cu ganache de ciocolata, mascarpone, zmeura si visine

O prajitura atat de buna ca am facut noi "cuceriri", daca pot sa le zic asa. Am dus unor fete si sa le vedeti ce zgomote scoteau: Mamaaa, Rocsiiii, Vai dar ce minunata, Ce delicioasa....Asa ca, va invit si pe voi sa o incercati!

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 4 oua
    • 6 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 4 linguri lapte
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • un praf de sare
    Ganache de ciocolata:
    • 200 ml frisca lichida
    • 100 g ciocolata cu lapte
    • 80 gr ciocolata amaruie
    Crema mascarpone:
    • 250 g mascarpone
    • 2 linguri zahar pudra
    • 1 lingura coaja de lamaie rasa
    Jeleu de fructe:
    • 300 g zmeura
    • 200 g visine
    • 2 linguri zahar
    • 3 linguri amidon

Mod de preparare

Incepem cu ganache-ul de ciocolata: Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele mici. Le transferam pe foc, focul il dam la mic, amestecam continuu pana ciocolata este topita. Dam la frigider pentru 3-4 ore pana se intareste sau chiar peste noapte. Dupa ce s-a intarit, o scoatem din frigider, o mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Blatul: Batem spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam uleiul si laptele. Incorporam faina cernuta, praful de copt si esenta. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de galbenusuri cu o paleta. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute. Cand este gata, il scoatem, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua bucati egale pe latime.

Crema mascarpone: Punem mascarponele intr-un vas cu zaharul pudra, coaja rasa de lamaie si mixam pana obtinem o crema.

Jeleul de fructe: Visinele le spalam, le scoatem samburii, zmeura o spalam usor. Intr-o craticioara punem zmeura, visinele si zaharul. Le trasferam pe foc, focul il dam sa fie potrivit, amestecam. Cand zaharul s-a topit complet, desfacem amidonul cu 3-4 linguri de apa rece, il turnam peste fructe.

Amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca, luam de pe foc. Impartim jeleul, in mod egal, pe cele doua foi de blat, il nivelam cu o lingura. Lasam sa se raceasca. Intr-o tava asezam prima foaie cu jeleul in sus, punem crema de ciocolata si o nivelam. Asezam a doua foaie peste, tot cu jeleul in sus, apoi punem crema mascarpone si o intindem usor cu o paleta. Dam la frigider pentru 2-3 ore, apoi o portionam si o decoram cu visine.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ganache de ciocolata, mascarpone, zmeura si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu gris si ananas

Postat de timea

Prajitura cu gris si ananas

Ungem bine tava (eu am folosit una patrata de aprox 24 cm) cu unt si tapetam fundul tavii cu 1 lingura de gris si un plic de zahar vanilat. Asezam apoi bucatile de ananas scurse de suc (le...

Citeste continuarea

Desert rapid cu biscuiti

Postat de caroline

Desert rapid cu biscuiti

Prima data facem budincile, deoarece au nevoie de timp pentru a se raci. Punem intr-o craticioara praful de budinca de ciocolata, 2 linguri rase de zahar si putin cate putin adaugam laptele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2015, 21:33
Ce bunatate Rocsi! Dupa ce ca eram cu pofta de la clatitele lui Merisor, ale Timeei si ale lui Gaby, acum cu prajitura asta chiar ca nu mai pot dormi la noapte
la 25.07.2015, 21:45
Da o fuga la Falticeni )
la 25.07.2015, 21:46
la 25.07.2015, 21:49
Ce bine arata si mai are si zmeura...;-bd
la 25.07.2015, 21:55

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking