Ingrediente
- 2 oua
- un praf de sare
- 4 linguri zahar brun
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- sucul de la 1/2 lamaie
- 5 linguri ulei
- 2 morcovi
- 1 lingurita praf de copt cu sofran
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita pudra de ghimbir
- 150 gr faina
- 4 linguri nuca macinata
- 3-4 linguri fulgi de migdale
Mod de preparare
Mixam intr-un bol ouale intregi impreuna cu praful de sare si zaharul brun.
Adaugam apoi pe rand: coaja si sucul de lamaie, uleiul, morcovii rasi si prafurile (praf de copt, bicarbonat, scortisoara, ghimbir) mixand dupa fiecare.
La final incorporam faina si nuca macinata folosind o spatula.
Cum spuneam mai sus eu am folosit aparatul Crock-Pot si am sa va zic cum am procedat, dar se poate face aceasta prajitura si la cuptor (cand se mai racoreste afara :) ).
Punem hartie de copt in vasul de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot Digital 4,7l si turnam compozitia in ea. Presaram desupra fulgi de migdale si punem capacul.
Conectam aparatul la o sursa de curent, setam modul de gatire ‘Low’ si selectam timpul de doua ore (timpul se poate selecta din 30 in 30 de minute).
Pe parcursul coacerii cam dupa 45 de minute am sters de 2-3 ori capacul de aburii formati si am rotit o data vasul de ceramica pentru a se coace prajitura uniform.
La incheierea programului, scoatem prajitura din vas si o asezam pe un gratar cu tot cu hartia de copt pana se raceste, apoi pudram cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi si nuci la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|