Prajitura cu prune si piersici

Postat de Valclaudia in Prajituri
24 Iul 2014 | 3974 vizualizari
Prajitura cu prune si piersici

Ingrediente

  • 7 oua
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 10 linguri de zahar
  • 7 linguri apa minerala
  • 10 linguri faina proaspat cernuta
  • 2 linguri pudra de roscove (karob)
  • 3 linguri gris
  • 50 gr. nuca macinata
  • 10 prune mari
  • 2 piersici mari si foarte coapte (sa se poata curata de coaja)
  • zahar pudra si scortisoara pentru pudrat

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Batem albusurile spuma cu praful de sare si 2 linguri de zahar tos.

Separat mixam cele 7 galbenusuri cu 8 linguri de zahar pana isi dubleaza volumul.

Adaugam praful de copt stins intr-o lingura suc de lamaie si pudra de roscove, mixam sa se omogenizeze compozitia.

Adaugam rand pe rand, lingura cu lingura, apa minerala.

Peste acest amestec punem cate o lingura de faina proaspat cernuta si una de albusuri batute, amestecand cu o lingura de lemn, usor, sa nu se lase.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina, turnam amestecul in tava, nivelam.

Presaram 3 linguri de gris, apoi nuca macinata.

Fructele se spala, se curata de samburi, piersicelor le indepartam si coaja daca sunt foarte coapte; apoi le taiem felii sau cubulete, in functie de preferinte.

Asezam bucatele de fructe peste aluatul din tava, dam tava la cuptor si coacem prajitura (cca 35-40 min.) pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racurit,apoi o pudram cu zahar pudra si scortisoara macinata.

Un deliciu.....

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu fructe seci si cirese

Postat de comanligia

Prajitura cu fructe seci si cirese

Am separat mai intai ouale,am batut albusul spuma cu putina sare,apoi am adaugat zaharul in ploaie si am batut bine cu mixerul pana s-a topit zaharul. Apoi am adaugat galbenusurile si am...

Citeste continuarea

Prajitura din iaurt

Postat de Dya

Prajitura din iaurt

Intr-un vas, amestecam bine iaurtul cu zahar (inclusiv zaharul vanilat si esentele).  Apoi, pregatim gelatina in felul urmator: punem praful din cele trei plicuri intr-o cana cu apa de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.07.2014, 21:32
la 24.07.2014, 21:34
Nuca,prune ..........valeu ce bunatate!
la 24.07.2014, 21:44
aromata
la 24.07.2014, 21:46
ce buna e
la 24.07.2014, 23:06
buna

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking