Desert prajitura Harissa

Postat de Criss in Prajituri
12 Ian 2012 | 64966 vizualizari
Desert prajitura Harissa

Prajitura harissa sau harisi este o reteta arabeasca (a nu se confunda cu "harissa", o pasta de ardei iute tunisiana, atat de iute incat simti ca iti ia gura foc. Trust me, am gustat-o la ea acasa si mi-au dat lacrimile. :) Dar harissa/harisi de care va vorbesc eu acum e o prajitura cu gris, insiropata, dulce si foarte buna. Si se face foarte simplu si rapid. Am vazut mai intai aceasta prajitura la Alison si chiar alaltaieri ma gandeam sa fac in week-end prajitura. Insa ieri dimineata am vazut prajitura si pe blogul Nadinei asa ca am zis gata: o fac chiar azi, nu mai astept pana in week-end.

Ingrediente

  • 1 pachet unt moale (200 g)
  • 3 cani gris (toate ingredientele le-am masurat cu o cana de 300 ml)
  • 1/2 cana zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 cana iaurt natural
  • 2 plicuri praf de copt
  • migdale
  • fulgi de cocos
  • Pentru sirop:
  • 2 cani apa
  • 2 cani zahar
  • zeama de la 1 lamaie (am pus o lamaie si jumatate)

Mod de preparare

Iaurtul se amesteca cu praful de copt. In 3-4 minute isi va dubla volumul. Untul moale (se poate topi) se amesteca cu grisul. Se adauga iaurtul, zaharul, coaja rasa de lamaie. Se toarna amestecul intr-o tava de yena unsa cu unt. Cu un cutit se traseaza patratele. Pe fiecare patratica se pune cate o migdala. Eu am portionat-o destul de grosolan. Ar fi aratat mai bine intr-o tava rotunda, insa tava mea nu e suficient de inalta, astfel ca am preferat sa o coc in tava dreptunghiulara. Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru 45 minute.

Pentru sirop, se amesteca apa cu zaharul si zeama de lamaie si se fierbe siropul 10 minute, dupa care se lasa sa se raceasca. 

Dupa cele 45 minute, se scoate prajitura si se toarna tot siropul peste ea. Nu va temeti ca innecati prajitura :D. va absorbi tot siropul. Se pudreaza cu fulgi de cocos si se lasa sa se raceasca. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Harissa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu mascarpone si piersici

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mascarpone si piersici

Pentru blat,pui cacaua într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne...

Citeste continuarea

Prajitura marmorata cu cirese

Postat de gurita_ta2005

Prajitura marmorata cu cirese

Ciresele se spala bine si se scot samburii. Intr-un bol inalt amestecam ouale cu zaharul tos si zaharul vanilat, pana se face o pasta mai groasa (4-5 minute). Se adauga uleiul, se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2012, 09:34
ce minunatie si atat de lejera
Uooofff de-abia ma abtin ca am zis ca nu mai fac dulciuri
asta i-ar placea si mamei mult
la 12.01.2012, 09:35
foarte buna
la 12.01.2012, 10:22
buna buna
la 12.01.2012, 10:44
Multumesc Dia. Si eu tot am zis ca nu mai fac, dar ma mananca degetele.
la 12.01.2012, 10:44
Multumesc Eduard.

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking