Prajiturele motate cu fructe si budinca

Postat de Valclaudia in Prajituri
7 Feb 2016 | 2801 vizualizari
Prajiturele motate cu fructe si budinca

Pentru bucatarasii care-au petrecut Revelionul si pentru cei ramasi acasa ;)

Ingrediente

Blat:

  • 7 oua de casa
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 10 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 5 linguri afine congelate

Budinca:

  • 2 plicuri budinca de frisca
  • 800 ml. lapte
  • 6 linguri de zahar tos
  • 100 gr. unt sau margarina

Gelatina:

  • 3 plicuri gelatina rosie cu gust de capsuni
  • zeama de la 1 compot mare de piersici
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 350 ml apa plata
  • piersicile unei conserve mari de compot (din comert am avut eu)

Decor:

  • 300 gr.frisca Hulala

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Separam oauale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de copt si uleiul turnat in fir subtire.

Adaugam apa minerala,fiecare lingura, pe rand.

In amestecul de galbenusuri incorporam alternativ faina proaspat cernuta si spuma de albusuri, usor, sa nu iasa aerul din spuma.

Adaugam afinele congelate,le incrporam usor in compozitie, apoi o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Dam blatul la cuptor pentru 35 minute, cand trece testul cu scobitoarea e copt.

Scoatem tava din cuptor si il lasam la racit.

Punem 600 ml lapte la incalzit intr-o cratita, la foc mic.

Adaugam zaharul, amestecam pana se topeste.

Praful din plicurile de budinca se amesteca intr-un castron cu 200ml lapte rece.

Acest amestec se toarna peste laptele indulcit, amestecam incontinuu pana se ingroasa budinca.

Oprim focul, adaugam untul/margarina si amestecam pana la incorporare.

Turnam budinca fierbinte peste blat in tava.

Jumatatile de piersica din compot se taie feliute pe care le vom repartiza peste intreaga suprafata a blatului acoperit cu budinca.

Intr-o craticioara punem apa cu zaharul la foc mic pana se topeste zaharul.

Intr-un bol separat diluam gelatina in zeama din compot, apoi o adaugam peste apa indulcita si amestecam incontinuu pana obtinem un amestec de consistenta unei budinci.

Turman amestecul peste fructe si lasam la intarit pana a doua zi.

Portionam prajitura dupa preferinta, eu am ales sa decupez cerculete pe care sa le pot aseza pe hartiute de briose.

Batem frisca si decoram apoi prajiturelele dupa inspiratie.

Dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele motate cu fructe si budinca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu mere si nuci

Postat de katty

Desert prajitura cu mere si nuci

Curatam merele,scoatem cotoarele si le taiem cubulete. Stropim cu zeama de lamaie si le lasam deoparte. Samburii de nuca ii punem intr-o tava pe hartie de copt si ii rumenim usor in cuptor, apoi...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata si banane

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu ciocolata si banane

Am folosit o tava cu dimensiunile de 28/20 cm tapetata cu hartie de copt. In bolul robotului am pus faina cernuta, zaharul, cacaua, praful de copt, ciocolata maruntita, sarea si zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2016, 18:34
Mai bine doar pentru astia care am stat acasa, ca ei s-au distrat si au mancat pe saturate
la 07.02.2016, 19:22
Excelente
la 07.02.2016, 19:37
vreau si eu
la 07.02.2016, 19:45
Fumusele și gustoase!
la 07.02.2016, 19:46
Ce frumusele sunt!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking