Prepelițe pe pat de orez și legume în Vas Zepter

Postat de panacris in Mancaruri cu carne
2 Iul 2013 | 4287 vizualizari
Prepelițe pe pat de orez și legume în Vas Zepter

Ei și acum după atâtea preparate gustoase din legume, a venit și rândul unui fel principal complet.

Ingrediente

  • prepelițe 2 bucăți,
  • orez 100 g,
  • apă 1/2 cană,
  • mix de legume congelate ( morcovi, brocoli, cartofi, fasole verde, mazăre, ardei, brocoli) cca. 400 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • condiment de pui tandori ( un pic picant!).

Mod de preparare

 Carnea de prepeliță este una dintre cele mai fine și apreciate în gastronomie, conținutul scăzut în grăsimi și colesterol caracteristic făcând din această o alternativă dietetică și curativa pentru cei suferinzi (obezitate, colesterol mărit, diabet, regim alimentar de curățare).  Gătită în vasul Zepter carnea de prepeliță își păstrează toate valorile nutritive, deoarce acestea nu se distrug prin fierbere sau prăjire. Să trecem la treabă! În vasul Zepter din dotare, cel de 2700 ml se pune legumele congelate, se adaugă orezul, se amestecă pentru a se îngloba în legume, se asezonează de sare, piper si condimente tandori, se adaugă apa, apoi se așează prepelițele pe amestecul de mai sus. Atenție, vasul e rece, nu e nevoie de preîncălzire!  Se acoperă vasul și se pune  la foc mediu  spre mare, cca. 10 minute până ce acul indicator de pe indicatorul de termocontrol a ajuns la ultima zonă verde. Se oprește focul, se dă vasul deoparte și se lasă, acoperit cca. 45 de minute. Super simplu, super savuros, acest preparat 3 în 1! ;)

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelițe pe pat de orez și legume în Vas Zepter" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Papricas de cartofi cu carnati

Postat de Corina33

Papricas de cartofi cu carnati

Se curata legumele si se taie cubulete sau felii. Se pune uleiul la incins intr-o cratita. Se adauga ceapa, morcovii si ardeiul si e calesc pana se inmoaie. Se adauga si rosia curatata si taiata...

Citeste continuarea

Iepure cu cartofi la cuptor

Postat de sufletista

Iepure cu cartofi la cuptor

Carnea de iepure o spalam si o condimentam cu sare si piper. Intr-o tigaie incingem uleiul si prajim carnea pe ambele parti, scoatem carnea intr-o oala, pe care o vom da la cuptor. In tigaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2013, 19:10
Asa,asa munceste vasul))
la 02.07.2013, 19:11
bun bun
la 02.07.2013, 19:18
hmmm ce bun
la 02.07.2013, 19:23
eu iau legumele
la 02.07.2013, 19:27
prepelite...yummyyy...de unde?

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking