Pui in cinci culori

Postat de Ksenya in Pui
4 Apr 2020 | 4413 vizualizari
Pui in cinci culori

Daca doriti ceva bun si satios si nu doriti sa zaboviti prea mult in bucatarie ,puiul in cinci culori asiatic este varianta ideala.

Ingrediente

  • 600-700 piept de pui fara piele spalait si taiat fasii
  • 1 ardei gras rosu potrivit, spalat si taiat fasii
  • 1 morcov spalat si taiat julliene sau trecut prin razatoare speciala
  • 1 legatura ceapa verde spalata si taiata 2 cm
  • ciuperci urechi de lemn hidratate 15 minute
  • 1 ceapa galbena potrivita ,spalata si taiata grosier
  • o lingura cu varf amidon
  • 1 lingura sos soia
  • 1 lingura sos peste
  • 2 linguri sos sweet chili
  • o felie mica de 3 mm de ghimbir dat prin razatoare
  • un varf cutit fulgi cayenne
  • 5 l ulei

Mod de preparare

Intr-un castron, carnea se amesteca cu sosurile mentionate, se adauga ghimbirul, se amesteca toate si se adauga amidonul, se amesteca inca odata si se lasa sa intrepatrunda aromele, 5 minute.

Intr-un wok sau tigaie incapatoare, se adauga 3 linguri de ulei, cand s-a incalzit suficient, se adauga puiul si la foc iute se caleste 7-8 minute, se rastoarna continutul intr-un catron si se da deoparte.

Se pune din noi tigaia pe foc se adauga uleiul ramas (2 linguri ) si cand s-a incalzit suficient, se adauga ceapa, se amesteca 1-2 minute, se adauga ciupercile, iar se amesteca, apoi ardeiul 2 minute, morcovul si fulgii cayenne, se amesteca si imediat se adauga puiul din castron. Se amesteca si se lasa 2 minute, se adauga la sfarsit ceapa verde.

Se serveste imediat cu paste chinezesti din orez sau cu orez simplu.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in cinci culori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere

Postat de RODIMUR

Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere

Pieptul de pui se spală, se scurge de apă, se porționează, se bate ușor și se pune la baiț, pentru cel puțin două ore, în frigider. Baițul se face din condimentele indicate...

Citeste continuarea

Reteta de pui cu ardei copt si galuste

Postat de cristeena20

Reteta de pui cu ardei copt si galuste

Iata cum se preparaReteta de pui cu ardei copt si galuste  Puiul se curata bine (va asigur ca nu a avut pene ) :)) si se taie bucati. Eu am avut pui de casa si, pentru ca e mare, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2020, 16:10
la 04.04.2020, 17:29
Ce arome, ce culori. Cam foarte bun.
la 04.04.2020, 18:42
la 04.04.2020, 19:15
la 04.04.2020, 19:19
Pfff, delicios!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking