Pui in punga, la cuptor
Postat de vasimur in Pui 23 Iun 2019 | 10414 vizualizari
Friptura de pui gătită la cuptor, în pungă, este foarte fragedă și rumenă în același timp. Îmi aduc aminte de copilărie când atât bunica cât și mama mea făceau pui la pungă, în cuptorul de la soba cu plită. Foloseau pungi de hârtie, acelea maro, în care cumpărau zahăr și pe care le ungeau bine cu ulei sau untură de porc iar puiul ieșea fraged, suculent, rumen și foarte gustos. Vreau să vă spun că am gătit chiar și pește la pungă de hârtie și rezultatele au fost spectaculoase, spre încântarea copiilor mei, când erau mici.
Secretul constă în faptul că punga de hârtie reține în interiorul ei suficient abur pentru ca puiul să rămână fraged și suculent, permițând în același timp evaporarea unei cantității de abur, astfel încât puiul să se rumenească și să devină ușor crocant și delicios.
Inapoi la reteta
|