Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei

Postat de ela2015 in Dulciuri
28 Ian 2017 | 79137 vizualizari
Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei

Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei ca la bucatarasi acasa!  Bune, placute si spornice, vestitele minciunele, desertul bunicilor noastre! La prepararea aluatului pentru reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei, am folosit reteta clasica de cozonac! 

Ingrediente

Ingrediente Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei

  • 500 gr. faina alba cernuta + 30 gr. pentru infainat masa de lucru;
  • 100 gr. unt moale (nu topit);
  • 50 gr. zahar brun
  • 100 gr. smantana grasa (25%)
  • 100 ml. lapte caldut
  • 3 galbenusuri
  • 25 gr. drojdie proaspata
  • 1 lingurita rasa cu sare fina
  • 1 lingurita cu zahar vanilat (facut in casa)
  • 200-300 ml. ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru servit.

Mod de preparare

Preparare Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei

Pentru inceput, pregatim toate ingredientele (sa fie la temperatura camerei).

Intr-un vas adanc, cernem faina. Punem untul taiat cubulete si framantam usor.

Dizolvam drojdia in laptele caldut, impreuna cu o lingurita de zahar si una de faina. Omogenizam si lasam sa dospeasca.

Intr-un bol mic, amestecam si omogenizam galbenusurile, sarea, smantana, zaharul pudra vanilat si restul de zahar brun.

Facem o "fantana" in vasul cu faina si turnam cele doua compozitii. Amestecam cu mainile, mai usor la inceput, iar pe parcurs mai energic, pana formam un aluat fin, dens, frumos.

Daca aluatul vi se pare lipicios (depinde foarte mult de faina folosita), mai punem cateva prize de faina si / sau ulei pana se leaga si nu se mai lipeste de maini.

Framantam aluatul maxim 30 de minute, dupa care il lasam la dospit, intr-un loc cald, ferit de curent, pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in doua. Infainam suprafata de lucru (nu e un pas obligatoriu), intindem aluatul si incepem sa il decupam, in dreptunghiuri mai mici sau mai mari. In mijlocul dreptunghiurilor, facem cate o taietura mica si trecem un colt sau pe amandoua prin ea.

Intr-o tigaie (sau friteoza) incingem uleiul si punem "minciunele" la prajit, pe ambele parti, pana devin frumoase si aramii. 

Le scoatem pe servete absorbante. 

Le servim calde sau reci, simple, pudrate, cu creme, frisca, dulceata!

Spor si pofta buna! 

Stiti ce-mi mai aminteste mie de bunica? Acest delicios Lapte de pasare si Minciunelele (uscatele Sau Scovergi) cu Smantana

Eu le fac des copiilor si biscuiti spritati sau biscuitii copilariei

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de minciunele pufoase si delicioase - un dulce al copilariei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarta cu crema de vanilie si pepene galben

Postat de Pungasa_Rogue

Tarta cu crema de vanilie si pepene galben

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale impreuna cu sarea, zaharul, esenta de vanilie si uleiul. Se adauga laptele, faina si praful de copt si se omogenizeaza....

Citeste continuarea

Fursecuri fragede cu untura

Postat de robert_badica

Fursecuri fragede cu untura

Mai intai se pregatesc toate ingredientele. Dupa care, intr-un bol punem ouale, untura si zaharul, amestecand bine. Adaugam amoniacul stins cu putin otet sau cu putina zeama de lamaie, coaja de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2017, 20:57
la 28.01.2017, 21:16
Waw .... ce bine arata ! Vreau si eu!
la 28.01.2017, 21:17
Ce pufosenii gustoase!
la 28.01.2017, 21:20
Bun gasit, Diana!
la 28.01.2017, 21:21
Multumesc, Georgiana! Te servesc cu mare drag!

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking