Risotto cu doua feluri de ciuperci
Postat de Adinuta in Mancaruri de legume 15 Oct 2010 | 7791 vizualizari
Credeam despre risotto ca este o reteta complicata. Asta pana acum vreo doua luni, cand cu putina asistenta din partea cuiva care facuse deja si ii iesise, m-am incumetat sa fac si eu. Si bine am facut, pentru ca a iesit incredibil si nu stiu daca mai pot manca orice fel de pilaf, fara sa ma gandesc la rafinamentul pe care il poate da bobul de orez pentru risotto.
Singurul lucru mai dificil, sa ii spun asa, este atentia pe care o necesita: adica se face totul cu multa rabdare si avand grija sa nu iasa uscat, dar nici prea apos, sa nu fie fiert prea mult, ci exact al dente. Nu este genul de mancare pe care sa o faci cu mintea in alta parte sau tragand cu ochiul la televizor, ci necesita multa cocolosire, ca un copil mic :) Dar si la sfarsit, cand il gusti si ii simti aromele atat de bine definite, cum se completeaza si se topesc ... se merita tot efortul! Eu prima data am facut cu fructe de mare, inspirata de reteta de pe foodblog a lui Cristi, insa dupa ce am prins curaj la experimentat, mi-am facut de cap cu doua feluri de ciuperci si a iesit excelent. Sper sa va placa si voua!
Inapoi la reteta
|