Rulada de albusuri cu gem de mure si frisca

Postat de rena in Dulciuri
17 Ian 2014 | 5355 vizualizari
Rulada de albusuri cu gem de mure si frisca

Mi-au ramas niste albusuri de la o mancare pe care am facut-o si am cautat pe net rulada din albusuri si mi-a iesit reteta Ancutei pe site-ul 'La Ancuta' pot sa zic ca blatul e nemaipomenit de bun si foarte elastic nu m-am chinuit deloc sa-l rulez.Multumesc Ancuta.

Ingrediente

Blat:

  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de gris
  • o vanilie

Umplutura:

  • 3-4 linguri gem de mure(sau de care va place)
  • un plic de frisca
  • 100gr.lapte
  • un plic de intaritor de frisca
  • 2 linguri de smantana

Mod de preparare

Batem albusurile cu un praf de sare si treptat punem zaharul si vanilia,batem spuma pana devine groasa si lucioasa.

Amestecam faina cu grisul si le adaugam usor in spuma amestecand cu o spatula de jos in sus.

Tapetam o tava cu hartie de copt ,turnam aluatul, nivelam cu o spatula si bagam la cuptor incalzit .Lasam sa se rumeneasca.

Dupa ce s-a copt il scoatem si il rulam in hartia lui si il lasam sa se raceasca.

Batem frisca cu lapte si cu intaritorul si dupa ce s-a ingrosat frisca punem si smantana,mai batem putin si e gata.

Intindem blatul, il ungem cu gem ,punem frisca si rulam usor sa nu iasa frisca in afara.

Portionam in feliile care vrem.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de albusuri cu gem de mure si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cozonac fara framantare

Postat de Constelatialeu

Cozonac fara framantare

Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron cernem faina si facem in mijloc o adancitura, sfaramam drojdia, presaram un praf de sare si adaugam 5 linguri de lapte caldut si...

Citeste continuarea

Tarta rustica cu prune

Postat de vio_dreams

Tarta rustica cu prune

  Desfacem prunele in doua, indepartam samburii si le punem intr-un vas. Adaugam zaharul brun si scortisoara si le calim pana incep sa se inmoaie si isi lasa siropul.  Dam deoparte si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2014, 21:54
super
la 17.01.2014, 21:56
Minunata!
la 17.01.2014, 22:49
la 17.01.2014, 23:52
delicioasa
la 18.01.2014, 17:48
pai da, ca si Ancuta e asa elastica si slaba ))

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking